torsdag 29 november 2012

Återvinning av burkar och favorit i repris!

Ikväll har jag pysslat med gamla konservburkar. Nu inför julgodistillverkningens kulmen måste jag ju ha något att lägga nötter och annat gott i. Cellofanpåsar är väl bra men vad sägs om en burk att sätta påsen i? En burk som man sedan kan ha kvar när godiset är slut. Man kan ju alltid köpa nytt och fylla på...

Jag har sparat tomma konservburkar ett tag, diskat ur dem noga och låtit dem torka. Sedan är det bara att dekorera dem efter behag. Jag brukar använda lite tjockare papper, s.k. scrapbookingpapper som jag köper på olika ställen. Panduro har mycket men är ganska dyra. Det finns en uppsjö av pappersbutiker på nätet för att inte tala om Tradera där man kan göra riktigt billiga köp ibland.

Jag brukar sätta dubbelhäftande tejp på insidan av papperet som jag skär till i min Fiskars skärmaskin. Jag tycker att den är oslagbart bra och förstår inte hur jag klarade mig utan skärmaskin innan jag köpte den? För att papperets skarvar ska fästa ordentligt sätter jag dit en dutt med limpistolen. Sedan är det svårt att lossa papperet.

Band, snören, små metalldekorationer med jungfruben (brads) på baksidan, öljetter, etiketter (hemgjorda eller köpta) och vad man nu kan hitta på. Pappersblommor är också fint, men det hade jag ingen lust med i dag. Alla burkarna utom en fick julfärger. Någon burk är en tom kaviarburk av glas och en är en plastburk med lock, som det varit dyr och god lakrits i. Alla blev som nya, eller hur?





Förutom att pimpa burkar har jag lagat mjölkchokladfudge, den godaste fudge jag vet. Imorgon ska mina kära arbetskamrater få smaka på den. Vill ni prova denna så klicka HÄR, så kommer ni till receptet som jag publicerade redan förra julen. Denna är galet god. Favorit i repris!

 
Jag vill påminna alla om att min julkalender börjar nu på lördag. Utlottning varje söndag i advent! Välkomna! 

9 kommentarer:

  1. wow,dem blev ju ursnygga.ja kastar faktiskt dem,men underbar idè du fick till.
    fit pysslade blev dem

    SvaraRadera
  2. Åh vilka fina burkar du gör! Du är mitt burkpysselproffs :) Jag har också haft svart på kaklet... På mittersta raden ;)

    Tack Erika för dina fina kommentarerna du skriver <3

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Jag inspireras av dig och din pysslighet! Burkarna blev så fina, önskar jag hade sådan färdighet! Kram

    SvaraRadera
  4. Vilka fina burkar, jag är imponerad! Och fudgen låter hur god som helst :)
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Åhhh vilka fina burkar. TACK TACK TACK för kramen och de ursöta hello kittysarna! Jag som senast i veckan tänkte på att jag ska köpa mig ett par foppatoffloratt ha på jobbet : ) telepati; ) kramar i massor till min fina bloggvän. Du gjorde min dag : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  6. Wow, vad du är pysslig! Bästa gå-bort-presenterna, absolut. Är det sedan fudge i så är man ju i himmelriket.

    Stor megaadventskram till dig!
    //Malin

    SvaraRadera
  7. Kanonfina! Har också gjort fina burkar men inte alls så fina som du - du är bäst! Kram bp

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är säker på att dina burkar är jättefina! Kram!

      Radera
  8. Men så vackert och så smart;) Detta måste jag komma ihåg till jul... Eller just det påsk kommer ju nu;) Vem har sagt att påskgodiset måste ligga i ägg;) Ååååå vad sugen jag blev på att pyssla nu... Hoppas barnen sover lääääänge nu på förmiddagen så att jag får lite egentid. Tack för tipset, om det blir något bra "påskpyssel" så länkar jag självklart tillbaka hit (här som jag fick idén, tack var dig)

    Önskar dig en härlig dag och visst är det skönt att få ur sig de man är arg över ibland och nyttigt att tänka på det man har; )
    Kram
    Annie

    SvaraRadera