torsdag 1 november 2012

Presentpåse

När alla glöggfester närmar sig springer man och köper en liten mer eller mindre lyckad julgrupp med en förkrympt enbuske, någon förgylld kotte och en hyacint som efter en vecka ligger parallellt med bordet den står på. Den förärar man sedan värden som inte vet var han/hon ska ställa den.

Mitt tips är att istället för den tråkiga julgruppen eller en flaska glögg, själv göra en egen present att ta med. Det tar INTE halva dagen utan går fort och lätt. Givetvis krävs det att man har någon typ av lite tjockare papper hemma, men det funkar med vanligt omslagspapper också. Påsen blir bara aningen, aningen sladdrigare.

Papperet jag valde är från Panduros stack/block "Winter memories" från Tilda design. Ett helt block med tjugo fina papper i storleken 30X30 cm. Dessutom ingår ängeln och en massa andra fina figurer som bara är att trycka ut och limma på påsen eller vad det nu är man har gjort. Ett par ark med fina etiketter/tags att klippa ut ingår också.

Mallen till påsen hittar ni HÄR, i ett tidigare inlägg. Skriv ut, klipp ut och rita av. Klipp sedan ut din påse och vik försiktigt så att det blir rakt. Limma eller tejpa ihop påsens sidor och gör hål upptill när du vikt ner kanten. Då kan du trä i ett snöre och på så sätt försluta den lilla påsen. Perfekt att stoppa i godis, en badbomb, bokmärken, nötter eller vad man nu vill ge bort.

I den här påsen ligger kanderad och chokladdoppad ingefära till en underbar vän som har fyllt år. Denna fick hon igår, jag hoppas att den smakar!



20 kommentarer:

  1. En väldigt söt påse, änglalik. Hoppas födelsedagsbarnet uppskattade gåvan.

    På tal om julskum, tomte, har nu smakat äppelvarianten och tvi vale. Den var inte god, lika eländig som "juli-tomtarna" som skulle smaka cola och päron. För min del så är det originalet som gäller (och då naturligtvis de av märket Cloetta).

    Puss & kram, S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smaken är som alltid delad. Originalet är naturligtvis det bästa, det tycker även jag! Kram!

      Radera
  2. Den blev fin. Gulligt fin :) Ja att få något egentillverkat värmer hjärtat. Att få en present som är köpt värmer också men att någon lagt ner tid och intresse på att göra något fint för att glädja känns extra och lite lyxigt :) Fast att någon verkligen försökt köpa "rätt" present är också extra stort. Nu börjar jag tjorva in mig i allt vad jag menar :))

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjorva på bara! Jag gillar ditt tjorvande skarpt! Kram!

      Radera
  3. Alltid extra fint att få något egenhändligt tillverkat på ett eller annat sätt. Just inslagningen av paket är så kul att göra något med när man har tid och fantasi, såg någon på tv som hade det som sitt jobb (Amerika naturligtvis!). Kanske något för dej?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hrm, om jag varit ung skulle jag utan tvekan satsa på något sånt, men nu orkar jag inte riktigt börja om. Det får vara en hobby! Kram!

      Radera
  4. gahhh underbart fint älskar egengjorda presenter kram på dig finis! Sofia

    SvaraRadera
  5. Åh, så fint! Hemmagjorda presenter är ju bäst! Jag planerade just med min dotter idag att vi ska göra kola och packa in fint i egengjorda askar eller strutar - men nu kanske det blir dina fina påsar :) Jag klurar som bäst på hur jag ska föra vidare äran av min utmärkelse... Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tänk bara på att kanske lägga kolorna i papper först eller stoppa dem i en cellofanpåse innan du lägger dem i papperspåsen. Annars blir det lätt fettfläckar på papperet. Kram!

      Radera
  6. Du är så påhittig Erika! Tycker det var jättefint och kanderad ingefära låter ljuvligt ljuvligt gott!

    SvaraRadera
  7. Tack finaste Erika! Den lilla presentpåsen har redan fått en plats på byrån i sovrummet, där den har blivit förvaringsplats för mina ringar. Den stora påsen var så vacker, så i den satte jag en vit cyklamen i en glaskruka. Vackra påsar kan användas till så mycket!
    Jag har provsmakat ingefärschokladen - mums! Du är så duktig! Kram bp

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Påsar är mycket användbara! Kul att träffa dig! Kramar!

      Radera
  8. Vilken jättefin idé!!! Såååå mycket roligare att få en sådan jämfört med de traditionella julgrupperna! Superfin presentpåse!! Ser ovan att presenten blev uppskattad, förstår det:)))

    Önskar dig en riktigt fin helg!

    Kraaaaaaaaaam ak

    SvaraRadera
  9. Supersöt och visst är det roligare med personliga presenter.

    Ha en underbar helg fina du!
    Kram Malin

    SvaraRadera