torsdag 4 juli 2013

Sjörök

Ikväll blir det ännu ett restaurangbesök - jag har inte lagat mat på flera veckor nu. Hembjudna till vänner kors och tvärs och däremellan restauranger i mängd. Lyxigt, men imorgon bär det hemåt igen. Då blir det till att skärpa både mig och kanske också kniven... Nya rätter kommer snart här på bloggen - jag lovar!


Ikväll blir det ett tips för er som kanske har vägarna till Karlskrona nån gång. En söderns pärla med många fina oaser, varav restaurang Sjörök är en. Konceptet är enkelt - god och annorlunda mat till låga priser. Man köar vid baren, beställer och betalar för mat och dryck och tar sig till sitt bord med en liten elektronisk dosa. Denna piper när maten är färdig att hämta vid disken. På så sätt håller man nere kostnader och kan ändå erbjuda mat som annars inte ofta bjuds i en liten stadsmiljön Karlskrona.

Menyn är full av spännande mat, bland annat pizza med lotusrot och agaragar-alger. Supergott - jag åt detta sist! Får se vad det blir ikväll... Här är ett smakprov ur menyn.


Från spisen

Skinnstekt torskrygg med nypotatis, hjärtsallad,
ristad bacon och mormordressing 199 kr
Ljummen rökt flundra från Sturkö rökeri
med grön potatissallad och vårlökscrème 159 kr
Vegetariska tortellinis fyllda med spenat,
vända i örtgrädde och parmesan 149 kr

Alla rätter serveras med varma grönsaker i Sjöröks anda


8 kommentarer:

  1. Det låter mysigt och gott till tusen! Stor kram!

    SvaraRadera
  2. Pizza med lotusrot och agaragar-alger låter spännande. Ha det bra, njut! Kram

    SvaraRadera
  3. Spännande meny! Får kanske hitta på ett ärende i Karlskrona :)
    Det blir väl sådär under sommaren, man äter ute på lokal, ute i naturen och hos vänner... Och till slut börjar man nästan längta efter sitt eget kök.

    SvaraRadera
  4. Instämmer med Katarina, pizza med ros och de där algerna... så spännande! Jag gillar även det vegetariska på meny tortellini yummy! ;) Min lillebror bor ju i K-krona så dit lär vi säkert bege oss inom en snar framtid, kram!

    SvaraRadera
  5. Aha, det känner vi ju igen, visst var det den restaurangen ni berättade om? Det från menyn låter inte alls fel, restaurangtips kan man aldrig få för många av:)
    Visst är det härligt att vara på resande fot och njuta av mat på andra platser, men som man säger, There's no place like home!

    Kör försiktigt,
    kramar till er båda

    SvaraRadera
  6. Hej Erika!!
    Tack för semesterhälsningen:)
    En välbehövlig semester för er båda! åka runt och äta god mat, det kan inte vara fy skam. Det var väldigt längesedan jag åt "ute", borde råda bot på det...
    Bädden väntar nu, jag är så trött.
    Ha det gott! var rädda om Er!
    kram Lisa

    SvaraRadera
  7. Åhh finis tack för tipset : ) kram på dig min sköna Göteborgsböna : ) /Sofia

    SvaraRadera
  8. Vad underbart att ni haft det bra och fått mat i kroppen. Äta bör man annars dör man...

    Kram kram :-)

    SvaraRadera