onsdag 28 december 2011

Mellandagsmat

Så här ett par dagar efter julafton är jag lite trött på julmat, även om vi hållit väldigt hårt på att inte ha så mycket julmat i år. Så i dag lagade jag pasta carbonara av den sista kalkonskinkan. Lite ostrester och grädde och nyriven parmesan är väl inte det nyttigaste man kan klämma
i sig, men ganska gott.
Till förrätt lagade jag friterade kronärtskockshjärtan med het mangosås. Jag använde en påse med frityrmix som jag köpte i Kina, men det är väldigt lätt att göra egen frityrsmet. Min skulle vara vegansk så det fick inte vara äggvita i den, som jag annars ibland har.

Hjärtana delades i två och fick rinna av, innan jag täckte dem med frityrsmet. Jag friterade dem svagt gyllenbruna och lade dem på ett hushållspapper att rinna av. Mangosåsen mixade jag av ett paket fryst mango, en halv färsk vitlök, 1 1/2 msk tomatpure´, 2 msk mangovinäger (Zeta gör en jättegod, finns på COOP), salt, cayennepeppar och 2 msk vatten. Servera skockor och sås på en bädd av ruccola. Jag bjöd på ett par små knäckebrödskex med chili och vallmofrö till. De inhandlades på Urban Deli när jag var i Stockholm. Sanslöst goda!

Glöm inte att delta i min utlottning! Reglerna hittar du i förrförra inlägget!

6 kommentarer:

  1. Du som är duktig på mat och annat gott kanske kan hjälpa mig. Jag ska bidra med desserten på nyårspartajet. Partaj och partaj, fyra vuxna, fyra hundar, tre katter och eventuellt en drös mer eller mindre vuxna grabbar (förmodligen bara två, våra är väl ute på galej). Fyrbeningarna ska inget ha.
    Har du något tips på något som är lätt att få ihop, ser avancerat ut och är hyggligt lättransporterat. Det får gärna smaka gott också.
    Faan, nu prickade en sidensvans fönstret. Fram med trasan.
    Ja, ja, du har min mail om du skulle komma på nå´t.
    Tack söta du för att du finns!
    Ursäkta att jag alltid blir så långrandig. Kort och koncis - inte jag.

    SvaraRadera
  2. Du är inte långrandig - jag älskar dina mail, kommentarer, inlägg - allt! Du är en fantastisk vän och person! Glöm inte det! Jag är så otroligt glad att DU finns! Självklart har jag en massa idéer - jag ringer dig ikväll,så koonfererar vi lite kring vad jag kan hitta på. Stor kram bästa Sanna!

    SvaraRadera
  3. Mumsfillibabba, det låter gott och ser gott ut! Jag är inte van vid att fritera, kan man göra det i vanlig kastrull/stekpanna? Isf ska jag pröva det när vi har gäster nästa helg.
    Till nyår ska jag bidra till middagen med en förrätt, rostat bröd med pepperoniröra, getost och tomat som gratineras i ugnen och serveras med ruccolasallad. Inte dumt det heller!
    Stor kram fina du och Gott Nytt År!
    Gisela
    ps, va fina dina tjejer är! Lika sin mor!

    SvaraRadera
  4. Det låter som en toppengod förrätt! Ja, det funkar i en tjockbottnad kastrull. Min fritös gick sönder och i väntan på en ny använder jag en gryta. Faktiskt kan du använda en järngryta... Tack! Mina tjejer är det bästa jag har! Gott nytt år och ha det bäst! Kram!

    SvaraRadera
  5. Vilken mysig blogg! Hittade den via din kommentar hos Monika A:s Mat. Jag är en just pensionerad gymnasielärare, vet hur slitigt det är att ha just svenska. Njut av lovet! Återkommer för mer läsning en annan dag för nu bara måste jag gå och sova!
    /Bitte

    SvaraRadera
  6. Hej Bitte! Vad roligt att du gillar min blogg. Välkommen tillbaka - det är alltid roligt att "träffa" en kollega som förstår en... Hoppas att du sov gott!

    SvaraRadera