fredag 17 februari 2012

Hemmafix

I dag är jag "ledig" dvs. jag arbetar hemma. För er som inte vet det, är jag en lärare som har semestertjänst, vilket innebär att jag inte har lov som andra lärare. Vad jag tycker om det diskuterar jag gärna privat men inte på bloggen... Det här är en privat blogg där jag sällan eller aldrig tar upp mitt jobb. Men i dag vill jag nämna det eftersom jag har en skön dag hemma.

Jag har ägnat förmiddagen åt att skicka en del mail till olika mottagare som jag tror kan hjälpa mig i ett kommande projekt som jag planerar. Det är ingenting jag kan göra på ordinarie arbetstid eftersom det aldrig finns tid till sådant, även om det har med jobbet att göra.

Så här lyxigt har jag det när jag jobbar hemma! En fluffig latte, snudd på cappuccino med mjölkskum som skulle få stora F:s pojkvän, ännu större M, att sucka av välbehag. Inte minst då det är sojamjölk, den nyttiga och veganska varainten av mjölk. Märk den välmatchade skeden från Rice, till favvomuggen från Rörstrand. Till muggen hör ett stort fat att ställa muggen på och lägga en smörgås bredvid, men det använder jag inte så ofta. När jag inte jobbar kikar jag in i mina nystädade skåp och njuter så länge ordningen varar.

Jag ägnade ju en del av gårdagen till att röja på mina krydd- och bakhyllor i köksskåpen. Alltså jag undrar: HUR kan det bli så stökigt på dessa hyllor jämt??? Det måste bero på att jag har för många burkar, påsar och flaskor med allt möjligt gott i. Sagt och gjort, jag röjde. Två påsar hasselnötter hittade jag. Tre påsar sötmandel. Två burkar gurkmeja. Tre burkar gul curry. Två påsar lagerblad från vännen Birgitta <3.  Två påsar kokosflingor. Ett antal burkar med kryddblandning där det var ungefär en halv tesked krydda kvar på botten. Halvfulla påsar med olika kryddor. Innehållet hälldes ihop så jag fick EN burk eller påse med varje krydda.

Samma sak med strösslet och karamellfärgerna. Jag var hård och kastade det som jag insåg att jag aldrig skulle komma att använda. Påsarna tömde jag i små burkar som jag satte etiketter på. Tack vare min underbara batteridrivna Dymo (köpt hos Claes Olsson) slapp jag texta lappar och kunde trycka fram självhäftande istället. Snabbt och enkelt.

Marschmallows för bakning och grillning stoppades i burkar, för att inte ligga och torka. Jag måste helt enkelt baka Rocky road någon dag, tänkte jag när jag såg de små fluffiga bollarna.

Lavandelblommorna från i somras repades av från sina kvistar och hamnade i en burk, för senare användning. Skorpor, lavendelsocker m.m. Bra att ha!

Hur har ni det i era skåp, kära bloggvänner? Ordning och reda med små snygga etiketter eller kaos? Mitt emellan kanske? Vi får se hur länge min ordning varar...

5 kommentarer:

 1. Kaos!!!!
  Jag funderade just på detta idag...hur kan det bli så stökigt??? men jag väntar på ett större skafferi, ett skåp där jag kan gå in, vrida och vända på mig och titta på alla vackra burkar och lådor som är fyllda med diverse godsaker och livsmedel...jaja det är en dröm men så här på fredagsefterrmiddagen kan det vara rätt skönt att drömma lite....
  Nu bär det av till affären, handling till oss och åt svärmor.
  Tack för ALLA gulliga kommentarer:)
  Jag har behövt den här pausen och känner nu att blogglusten så smått börjar återhämta sig...:))

  Önskar Dig en Finfin helg!
  kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar som du! Ett walk-in-skafferi liksom. Längst in en stol och en liten flaska sherry att smutta ur, medan jag funderar över vad kvällens middag ska bli... Härligt! Kram!

   Radera
 2. I det huset jag bodde i när jag var barn, fanns det just ett sådant stort skafferi som man kunde gå in i.
  Mig vetligen fanns det ingen sherry att smutta på,men däremot minns jag en riktigt gammal kaffekvarn som gick att mala kaffe på.(Låter som om jag var född på artonhundratalet)
  Kram svärmor

  SvaraRadera
 3. Det huset är ju en kopia av min mormors hus. Fast de hade inget sånt skafferi. Men mormor hade Kahlua i köksskåpet.

  SvaraRadera
 4. Oj... för illa i för många skåp....suck... :))

  Ann-Louise

  SvaraRadera