onsdag 22 februari 2012

Plåster på såren

Igår hade jag en sån där arg dag. Jag vaknade mitt i en mardröm om mina barns farfar. Jag drömde att jag av misstag råkat skära upp en massa rökt lax som var hans och att han skulle ha gäster och inte hade något att bjuda på. Allt var mitt fel och jag vaknade med värsta hjärtklappningen. Mina misstankar om att dagen skulle bli så där visade sig vara befogade... Utan att gå in på detaljet kan jag säga att jag tre gånger rök ihop med elever, vilket tillhör ovanligheter för mig. Jag skällde som en tok och det gör jag i stort sett ALDRIG i skolan. Jag tror inte på att skrika och vara argsint, men igår brast det fullständigt när några elever gick över gränsen. Hur är det med er? Tappar ni också besinningen ibland och blir så där onyttigt arga?

När jag kom hem, efter ett skönt 1,5 timmes träningspass med gym och spinning, låg ett paket och väntade på mig. Det var lilla B (den söta flickan) som tyckte att jag behövde muntras upp. Så här fint hade hon slagit in paketet!

Jag blev sååå glad och ville nästan inte öppna det och förstöra den fina inslagningen. Men så tog nyfikenheten överhanden...

Inuti låg en marmeladburk med min absoluta favvokrydda när det gäller bakning - ingefära. Så till kvällteet blev det hembakat kanelkex med ingefärsmarmelad. Guud så gott! Om du vill ha recept på kexen kan du kika på lilla B:s blogg. De är himla nyttiga för att vara kex. Och goda!

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Visst var det! Hon kan din lilla soft-soft-syster! Puss!

   Radera
 2. å vad kul det är med presenter! Så fint hon slagit in!
  Vad sött det lät med rosen på hund halsbandet! Gör du det så skicka oss gärna en bild, eller om du bloggar om det så ser vi ju här.
  Porslinet är mattheus... We love it!
  Hoppas din dag varit fin. kramis kramis från oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får be lilla B att virka rosen. Kram!

   Radera
 3. Ljuvligt paket!

  Det där med ilska kan jag känna igen mig i. Att bli heligt förbannad är jobbigt men då är det bra att ha träslevar till hands. En hel drös har förpassats in i kaminen via golvet :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra ide' att använda de trasiga slevarna iaf, haha! Ilska kan vara kreativ men inte alltid! Tack för din kommentar och välkommen tillbaka!

   Radera
 4. Hihi jag tyckte du var värd den.

  Om någon vill ha receptet kan ni hitta det här på min blogg http://dreamsofcountrylife.blogspot.com/2012/02/ragkex-med-kanelsmak.html

  SvaraRadera
 5. Ja ibland är dagarna bara urk... Men det var ju bra att du tog dig ett träningspass och fick lite utlopp:)))) Jag skulle verkligen behöva komma igång med lite träning, har kommit av mig fullständigt:(

  Och vilken fin present du fick!!!! Mumsigt!!!

  Ang din fråga om min tapet, tyvärr kommer jag inte ihåg vilket märke det är, men det är ett helt vanligt märke som finns i den vanliga tapethandeln. Personalen i tapetbutiken vet säkert vilken tapet det är om du visar bilden:))

  Stöööörsta kraaaaaaaaamen aka

  SvaraRadera
 6. Även solen har sina fläckar! Ibland brister det ju bara, det har nog hänt oss alla.
  Så gulligt av B att ge dig den fina presenten, det låter verkligen mumsigt med kanelkex o ingefärsmarmelad!Det förtjänar du!!
  Kram Gisela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina Gisela! Ja, jag hoppas ju att det inte bara är jag som är ovanligt argsint. Jag brular behärska mig på jobbet... Kram!

   Radera