söndag 12 februari 2012

Åka hem

Tåget rullar längs snötäckta fält som är solbelysta och glittrande. Snö är vackert när man betraktar den från ett fönster! I dag var jag dock på en utflykt som snön gjorde till en härlig upplevelse, även för mig som normalt sett inte gillar snö.

Stora F och ännu större M tog mig med på en underbar åktur från Hallsberg till Askersund. En liten stad med strax under fyratusen invånare, belägen vid Vättern. Jag har sällan besökt en så mysig liten stad! Låga trähus och en koncentrerad stadskärna med det obligatoriska torget i mitten. Staden grundades 1643 och nere vid stranden finns det äldsta huset bevarat, Sager hette den som byggde det tror jag att det stod på skylten.

Vi köpte kaffe på ett cafe' vid sjön. Kvinnan som jobbade där stod och gräddade våfflor och det andades hembakat, hela atmosfären. På en skylt i fönstret stod att cafeet var till salu, med lägenhet ovanpå och allt. Vad sugen jag blev! Sälja lägenheten i Göteborg, flytta och öppna cafe' och få baka en massa gott. Visst skulle ni komma och fika hos mig då, kära bloggvänner!?!

Nu sitter jag på tåget hem med en liten tår i ögat av saknad efter stora F. Det blev kort besök, men härligt och roligt. Kärleken till mina barn övermannar mig ibland, jag som försöker vara så förnuftig och sansad.

Inga tips eller recept i det här inlägget, men håll ut. Snart kommer det mera. Söndagskramar till er alla!

2 kommentarer:

  1. Jag skulle komma och fika hos dig :) Kram

    SvaraRadera
  2. Då har jag en långväga kund att se fram emot!

    SvaraRadera