onsdag 22 februari 2012

Matresor nr 2

Något konstigt har hänt med min hemdator. Det går fint att skriva i rubrikfältet men jag får ingen kontakt med själva textsidan för inlägget. En liten cirkel står och snurrar precis som när man försöker ladda upp en bild. Skumt! Men jag får blogga från min I-pad istället. Kanske blir det inte så bra bilder. Vi får se.

Det här inlägget hoppar lite i tiden, men jag kommer som sagt inte åt de bilder jag tänkt använda, så det får bli icke-kronologisk ordning på mina matreseminnen. Jag lägger in bilder imorgon, men just nu verkar inget fungera som jag vill.

När jag var 23 år arbetade jag tillfälligt i Norge, som dekoratör. Jag och några andra tjejer och killar i Göteborg hade valts ut för att åka till grannlandet och öppna upp klädkedjan KappAhl, där jag jobbat sedan jag var 19 år. Vi öppnade butiker i Oslo, Sandnes, Stavanger och Bergen. Bland annat. Vi bodde flott och dyrt. Hotellet i Oslo var urtjusigt och på frukostbuffe'n hade man byggt ett berg av rökt lax intill ett litet vattenfall. Alla inredarna på KappAhl klämde i sig rejält med frukost - de skulle ju kroppsarbeta hårt hela dagen, och maten för övrigt i Norge var ju så där.

1988 var året och en norsk lunch kostade ca 90 kronor. Vi tyckte att detta var hutlöst dyrt! Dessutom var det norsk husmanskost - lefsor eller smaklösa frikadeller med sönderkokta ärtor. På kvällarna gick vi ut och åt antingen kinamat eller pizzabuffe'. En kväll åt killarna i kapp och samtliga hade ont i magen sen. Tror ni att ett gäng tjejer nånsin skulle tävla om hur mycket pizza de kunde klämma i sig? Konstigt att vi får lära oss så olika sätt att äta. Tjejer tävlar snarare i att äta minst. Synd nog.

När turen kom till Stavanger hittade vi en fantastiskt trendig och "inne" restaurang som hette Sting. Där kunde man äta Sting special som var en mycket het kycklinggryta med kokosmjölk. Jag minns att jag tyckte att det var helt fantastiskt gott och exotiskt. Vi åt denna rätt många gånger under de tio dagar vi var där och byggde.

I Stavanger gick hotellets brandlarm mitt i natten och en av inredarna rusade ut helt näck i korridoren. Själv gled jag snyggt ner i foajén i min coola paisleymönstrade sidenpyjamas. Men det är en helt annan historia! Kram och godnatt!

6 kommentarer:

 1. Härligt med minnen från svunna tider ;o) Kan man leva länge på.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Härligt inlägg av dig igen! Jag får alltid ett leende på läpparna när jag läser här :)

  SvaraRadera
 3. Undrar vem den inredaren var......
  Med tanke på att jag är mamma till en av dem!!!!!!
  Kram Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha - det var han, men jag ville inte namnge honom här... Det var superroligt!!! Kram!

   Radera
 4. Åhhh fina fina Erika jag älskar dina inlägg underbara minnen ha ha siden pyjamasen : ) underbart! varm kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack gulliga du! Du är så snäll! Kram!

   Radera