måndag 26 mars 2012

Grillpremiär 2012

Ja, så har då grilllen plockats fram igen. Lite rostig men fortfarande funktionell fylldes den med grillkol och den praktiska och miljövänliga tändgaffeln satte kolet i brand. En fin och bra glöd infann sig ganska snabbt och våra spett fick snart smak och färg. Det doftade så där gott som grillat alltid gör men i synnerhet i början av säsongen.

För enkelhetens skull och på grund av spontaninfall fick det bli kycklingfilé. Ganska fantasilöst men snabbt och nästan alltid gott. Jag marinerade fyra filéer i Santa Marias färdiga Bbq-marinad - en kvarleva från i höstas. Dessutom lite extra vitlök, peppar, HP-sauce och chipotlepuré från Extreme foods.

I ugnen gjorde jag potatishalvor som jag kryddade med vegetariskt baconsalt och olivolja. Hur enkelt som helst, men ack så gott!

På grönsaksspetten fick det bli vad som fanns i kylen - gul paprika och lök. Inte så spännande kanske men vid en grillpremiär smakar allt gott, eller hur?

För att bättra på grönsaksintaget gjorde jag en morotstsatziki av turkisk yoghurt, riven morot och vitlök. Salt och peppar som vanligt.Jag och lilla B, som slet med sitt projektarbete större delen av dagen, var jättehungriga efter ett hårt träningspass på gymmet. Det smakade otroligt bra men vi åt inne. Än är det trots allt för kallt att sitta ute.

Utemöblerna är dock på plats nu. Altanen är sopad och ris och torra kvistar undanröjda. Jag fick en envis sticka i fingret som blev till en ömmande liten böld, av alla kvistar som skulle tryckas ner i plastsäckar. Annars var jag skadefri i mitt hårda arbete.

I veckan ska påskliljor och penséer inhandlas och sättas i krukor på altanen. På fredag kommer stora F och ännu större M på besök. Då hoppas jag att det blir väder så att vi kan sitta ute och dricka kaffe åtminstone. Hur är det med er? Har ni haft grillpremiär, eller grillar ni rentav hela året om?

5 kommentarer:

 1. Mums med grillat ser otroligt gott ut min mail sofiapihlsgard@hotmail.com varm kram Sofia på jobbet i TIDAHÖÖÖÖÖÖÖLM ; )

  SvaraRadera
 2. Jaha du, då har du första grillningen avklarad. Våra grillar har varit ute hela vintern, undrar hur deras status är? Förmodligen något rostigare än förra säsongen. Annars hade vi kunnat grilla över öppen eld idag, vi har nämligen eldat ris och grenar nere vid stugan. Vi hade varmrökt lax och blandade tillbehör till lunch istället. Nu har jag ont i hela kroppen och ser lite ut som om jag slagits med en katt. Riven på armar och ben.
  Förresten, vad är vegetariskt baconsalt? Rökt salt, rest/biprodukt vid baconrökning?

  Många vår-kramar, S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du - jag har inte en aning om hur de tar fram det saltet. Innehållet är i alla fall havssalt smaksatt med lök, majssirap, hickory smoke liquid och en msássa annat som jag inte begriper. Gott är det i alla fall. Jag kan köpa och ta med till dig någon gång. Om jag minns, tralala! Kram!

   Radera
 3. Så härligt med grillpremiär, tycker det låter helt underbart!

  SvaraRadera
 4. Vet inte riktigt vart min tid rinner iväg någonstans för jag tycker inte jag hinner läsa din blogg så ofta och mycket som jag skulle vilja...trots att jag egentligen har hur mycekt tid som helst..konstigt....
  Det låter som underbart med allt du styr med....blir alltid så inspirerad när jag läser....
  Grillar gör vi året runt...vi (eller rättare sagt Sigge) gör det ofta och gärna...men då uteblir det där speciella med första grillningen för året....
  kramar

  SvaraRadera