tisdag 20 mars 2012

Önska kostar ingenting!

Ibland önskar jag att jag hade råd att köpa allting nytt i mitt hem. Som läget är nu, köper jag kanske en ny soffa men har inte råd med nytt bord, matta, taklampa eller bokhylla. Jag byter ut en sak i taget och när jag gått ett helt varv runt, är soffan omodern och jag får börja om. Förstår ni vad jag menar? Åtminstone är det så när man är ensamstående mamma, som jag. Visst, jag har J, men vi har ingen gemensam ekonomi, så vill jag köpa möbler betalar jag dem själv.

Ibland brukar jag gå in på någon inredningsbutik på nätet och shoppa loss i fantasin. Jag frossar i färg och form och tapeter och jag vet inte vad! I mitt sinne har jag också en stor stadsvåning med fyra meter i takhöjd, stuckatur, kakelugnar, pardörrar och trägolv. Den inreder jag dyrt och smakfullt och särskilt köket och badrummet får kosta.

Jag undrar om det skulle vara roligt att vara så där snor-rik så att man kunde göra allt det där på riktigt? Eller skulle man bli som Anna Anka och Maria Montazami (Montezuma?) - smaklös och vulgär? Jag vet inte men jag tycker om mina drömmar. Jag hoppas ju att jag och J en dag ska kunna göra verklighet av en del av dem.
Tapeten är från Designer´s guild

Vi har ju redan köpt vår lilla kolonistuga som verkligen är en dröm, med sitt vita och grå vardagsrum med spetsöverdrag på soffan och gråvit rostapet från Designer´s Gulid. Det lilla köket med pärlspont och träsoffan med hjärtan i ryggen. Grön- och vitrutiga gardinerna och trasmattorna och det udda porslinet från femtio- och sextiotal. I trädgården ryms alla min odlingsdrömmar i fruktträden och min kryddträdgård. Ja, allt tillhör J och mig men det är jag som sköter odlingarna. J sköter ätandet av bland annat ruccola och tomater...

Jag tänkte avsluta mitt dröminlägg med några bilder på vackra saker jag drömmer om. Vad drömmer ni om, kära läsare?
Alla bilder är lånade från http://www.bagarenochkocken.se/

11 kommentarer:

 1. Katarina Möllertisdag, 20 mars, 2012

  Vad är bild nr 1 för något? Nummer 3 har vi 2 av men det är T som får stå för slipningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en manick som portionerar ut smält choklad om man gör praliner. Himla onödig men cool tycker jag! Åh, jag vill också ha en globalkniv! Hälsa T! Kram!

   Radera
 2. Visst är det härligt att drömma! Så härligt att din o J.s dröm om kolonin är sann, stugan är underbar..
  En kitchen aid vill jag ha.. Så fräck och den verkar ju helt fantstiskt bra! Den skulle göra sig fin i mitt nya kök nu när det ser ut som vi ska flytta!
  Har inte kunnat läsa din blogg på länge, har haft svårt att komma åt datorn, har saknat den!
  Kram Gisela

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och jag har saknat dig! Kram sötis!

   Radera
 3. Åhhh finis jag drömmer också om en kitchen aid, nytt bord till TV rummet, nya stolar till matbordet osv osv ha ha listan blir lååååååååååååååååååång! kram på dig finis/ Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skickar din lista till Jultomten! Jodå, han finns!

   Radera
 4. Vet du vad! Jag känner igen mig enormt mycket. Vi är två om ekonomin men har låg inkomst och har varit arbetslös stora delar av vår tid med hus. Men drömma kostar ingenting och är underbart! :) Tycker att dina drömmar är fantastiska och jag förstår vad du menar. Fast...den där lägenheten drömmer jag inte om :)) Den där pralingrejen skulle vara kul att ha ;)

  Ha en fin onsdag!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 5. Min dröm är att kunna åka till stan och shoppa loss ordentligt, spendera hutlösa mängder pengar på jag känner för just då. Åh, vilken dröm. Jag hade nog köpt mig en Kitchen aid i så fall och en bubbelmaskin så klart.

  Kram Malin

  SvaraRadera
 6. Ja du, det är mycket som skulle behöva förnyas i detta hushåll. Önskelistan är kilometerlång. Väntar med skräckblandad förtjusning på att äldste sonen ska flytta (det kommer att bli sååå tomt), tror nämligen att jag då ska få ett eget hörn/rum för min dator och symaskin. Slippa sitta vid köksbordet.
  Kram, S

  SvaraRadera
 7. Jag ser att du har min dröm....en lite stuga med en täppa till...kan tro att det är härligt att vara där.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är helt underbart! Du är välkommen om du har vägarna förbi! Kaffe och hembakat finns alltid! Kram!

   Radera