torsdag 22 mars 2012

Pysselsugen utan tid

Händer det att ni blir så där enormt sugna på att pyssla men saknar tiden att göra det? Är man heltidsarbetande och dessutom engagerad i diverse andra saker är det fruktansvärt svårt att få tiden att räcka till, tycker jag. Håller ni med mig? Proffspysslare och pensionärer gör mig så avundsjuk! De verkar få hur mycket som helst gjort medan jag lyckas få ihop ett ynkligt påskkort. Ett enda liksom.

Nu är det påsk om några veckor och jag förstår helt ärligt inte hur jag ska hinna göra ett enda kort!? Kanske att jag ska satsa på att tillverka påskpraliner istället och lägga dem i fina cellofanpåsar med pappershuvud och pynt? Det är faktiskt roligare och finare och mottagern blir garanterat glad över lite chokladkola med halvssalt på. Eller vad tror ni?

Texten blev spegelvänd när jag scannade in kortet, haha!

Annars kan jag ju tillverka mitt standardkort, som jag faktiskt gillar själv. Jag använder olika fina pappersbitar av mina scrapbookingpapper och ritar tuppar och kycklingar på fri hand med akvarellpennor eller andra färgpennor. Ibland målar jag lite med en pensel och en aning vatten för att få konturerna lite suddiga på figurerna.

Blommorna är små "brads" från YouDo och kan köpas på bland annat Panduro. Ett enkelt kort för den som tycker att det är kul att göra egna påskhälsningar. Man behöver inte vara någon större konstnär, bara köpa lite enkelt material Mina barns farmor, Inger, gör fantastiska kort som är mer avancerade. De är otroligt fina men kräver lite mer material och kanske också en viss vana. Hur är det med er bloggisar - skickar ni påskkort eller är det något som ni rationaliserat bort?

4 kommentarer:

 1. Hej finis, Alltid trevligt att ge bort något ätbart : ) Hoppas att allt är bra saknar du Afrika? Eller är det skönt att vara hemma i vardagen igen? kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Hej igen!
  Du är så Snäll Erika och Du har ett stort hjärta. Tack för alla fina kommentarer och omnämnanden, det gör så gott:) Just nu är jag dålig, både på att kommentera och att skriva inlägg. Jag är inne i en migränperiod och har haft det jobbigt ett tag. Migränmedicinen är bra, men ger en del biverkningar som gör att jag är så slut i både kropp och själ. Men jag hoppas att det var sista värkdagen för ett bra tag nu.
  Påskkort skickar jag inte längre, vet faktiskt inte varför jag inte gör det...men det är inte så vanligt här omkring. Jag tycker själv att det är mycket roligare att få något som är hemgjort, kort, godis, kakor...det spelar ingen roll vad det är men det är ju gjort med hjärtat då och avsett för just den personen, sånt tycker jag är viktigt. För mig är det viktigt när jag själv ska ge bort något.
  Jättegulligt kort Du har gjort, ett sådant kan man inte köpa...

  kram lisamaja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är i mina tankar! Hoppas att dina svåra besvär ger sig av snarast! Stor kram!

   Radera
 3. Ha en underbar fredagskväll kära bloggvän : ) kramar Sofia

  SvaraRadera