tisdag 9 april 2013

Café-liv i Göteborg

Nu när våren står för dörren (ja, nästan i alla fall) så tänkte jag blogga om några caféer i Göteborg, värda ett besök för den fikasugne. Här kommer det första:
Gott kaffe men också mat. Bild från hemsidan.

Kafé Vanilj ligger på Kyrkogatan i centrala Göteborg och är ett café med hemlagade maträtter samt pajer, kakor och annat mumsigt för den hungrige eller för den som bara vill äta något litet. Caféet sätter en ära i att personalen själv bakar och lagar allt på plats, och vill du göra en specialbeställning på grund av till exempel allergi brukar de ordna det. Det finns också alltid en LCHF-rätt för den som önskar det.

Pajen är en favorit hos många. Bild från hemsidan.
Det finns ett flertal sittplatser inomhus och även om entrén innebär en trappa upp, kan man ta sig in via gården där man också kan sitta och fika när det är fint väder. Undvik rusningstid som lunchtid om du kan, för då är det oftast svårt att få en bra sittplats. Å andra sidan är det värt att vänta lite på en plats då maten är väldigt god och smakrik. Jag har själv alltid varit mycket nöjd med allt jag har ätit på caféet och det är mycket mat och bra kryddat.

Caféet har även rättigheter att servera vin och öl och för den som önskar en after work ordnas det om man ser till att boka en sådan. På söndagar mellan 13 och 15 är det kakbuffé för den som har svårt att välja vilken kaka man helst vill ha. Alla kakmonster lär bli mer än nöjda...

Det finns också ett hotell som heter Vanilj i samma hus, men av förklarliga skäl bor jag inte på hotell i min hemstad. En vän till mig brukar dock bo där och är mycket nöjd.



9 kommentarer:

 1. Vad roligt att du skriver om mitt favoritcafé! Var där mycket när jag pluggade i Gbg och går gärna dit när jag är i Götet för att shoppa. Vi har även bott på hotellet faktiskt. Riktigt mysigt och billigt var det. Då åt man frukosten i caféet, och det var gott det också.

  Härmed bestämmer jag att det är dit vi går när vi ska fika/luncha/shoppa nån gång i vår/sommar!

  Kram kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde säga att anonymkommentarerna får jag för att jag inte har säkerhetsfråga vid kommentarer. Nån gång har jag lagt till det ett tag och då blivit av med de tråkiga kommentarerna, men har haft läsare som inte kommenterart pga av kontrollen, så därför har jag valt bort det.

   Kram igen

   Radera
 2. Det är fantastiskt med fina caféer! Och Göteborg är så ljuvligt i solen!

  SvaraRadera
 3. Vilken pärla! Gillar att personalen bakar själv, för hembakat är ju godast! Kram

  SvaraRadera
 4. Låter som ett härligt café, ska lägga det på minnet nästa gång jag är i Göteborg!!

  SvaraRadera
 5. Åh, tack för fint tips!kram

  SvaraRadera
 6. Åhh,,,längesen jag var där! Så mysigt och så mycket gott! Får gå dit nästa gång det är fikafunderingar i centrum! Tack för påminnelsen!

  SvaraRadera