fredag 12 april 2013

Lakritsdagen

I dag är det Lakritsens dag och jag tänkte rätt och slätt bjuda på ett recept på kladdkaka med lakrits för den som vill och vågar. Receptet hittade jag i dagens nummer av Svenska Dagbladet.

Foto: Sara Ringström/Aftonbladet

Kladdkaka med lakrits


150 gram smör
3 msk lakritspulver
3 st ägg
3 dl strösocker
2 msk sirap
2 dl vetemjöl
6 msk kakao

Dekoration
florsocker
1 ask hallon, eller physalis

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.

2. Vispa ihop ägg, socker, sirap, vetemjöl, kakao och lakritspulver.

3. Blanda ner det smälta smöret.

4. Häll smeten i en smord pajform.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter.

Lakritspulver finns till exempel hos Essensspecialisten på Wallingatan i Stockholm eller på Panduro Hobby.

Recept: Sofia Mattsons
Foto: Sara Ringström/Aftonbladet

20 kommentarer:

  1. Åh den skulle nog min sambo gilla!

    Hoppas du får en fin helg Erika! Jag jobbar i helgen..

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att din helgblir bra trots allt! Kram!

      Radera
  2. Den kakan är säkert mycket god! Jag skall nog äta lite extra lakrits idag, dagen till ära :) Kram!

    SvaraRadera
  3. Det låter alldeles fantastiskt gott!

    SvaraRadera
  4. Om jag älskar lakrits? Ja! Om jag kommer låna den här receptet någon dag? JA!
    Vi ses snart! Kul!

    SvaraRadera
  5. Jag har missat att det är lakritsdagen. Jag älskar chokladiga godsaker med en tvist av lakrits så denna kaka låter supergod. Mitt lakritspulver har blvit en enda hård klump så jag måste köpa ny.
    Ska bli kul att snart ses. Trevlig helg. Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen! Lakritspulver kan du shoppa i Göteborg. Om en vecka ses vi, hihi! Kramar!

      Radera
  6. Kladdkaka är gott! Men utan lakritssmak! Jag tror man måste vara född i Sverige för att gilla lakrits... ;)
    Finns ingen tradition i Ryssland att äta lakrits...
    Ha en fin helg!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så är det säkert. Inget av mina barn gillar lakrits. Det gör att jag själv måste äta upp godis m.m. Himla synd, haha!

      Radera
  7. Blev varken linser eller lakrits igår. Har en burk lakritspulever hemma som jag knappt använt. Tycker det ger för lite lakritssmak. Föredrar turkisk peppar i.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Turkisk peppar är minst lika bra!

      Radera
  8. Men du är väl bara bäst du! Vi som tänkte baka något gott att ta med till morgondagens fika och som dessutom har en burk lakritspulver som bara står och hänger i skafferiet! Klart som korvspad att det får bli en kladdekaga med lakritssmak:)

    Kramar till dej vännen, see you soon!

    SvaraRadera
    Svar
    1. SÅ god så blev den, tack för tipset!!!

      Ha en braig vecka
      kramar

      Radera
  9. Mmm låter riktigt gott, jag har ännu inget lakritspulver kanske får införskaffa mig det på lakritsmässan näsa helg;)
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! Varje hem borde ha minst en burk lakritspulver i skåpet, haha! Kram!

      Radera
  10. Men så gott du bjuder på :) har lakritspulver hemma men har bara bakat med det ett fåtal gånger. Önskar dig en fin vecka och snart ses vi! :) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det gör vi vännen! Det ska bli så fantastiskt roligt!!! Kram!

      Radera