lördag 20 april 2013

En fantastisk dag och kväll

Igår var en dag jag sent ska glömma. På eftermiddagen då solen tittade fram, precis då steg jag av spårvagnen på Drottningtorget i Göteborg. Jag skulle träffa tre vänner som jag aldrig förut träffat. Visst är det konstigt att man nu för tiden kan få vänner utan att förut ha mötts? Ja, jag som föddes på dinosauriernas tid (liksom Ankis och Håkans telefon) tycker i alla fall det.

Och där, mitt på Drottningtorget stod de! Tre fantastiska människor som jag tänkt så mycket om. En man och två kvinnor, som jag delat tankar med. Som jag sett på bild. Som jag beundrat för deras kunskaper om mat och härliga sätt att skriva, men också för att det i deras texter lyst igenom vilka varma och underbara människor de är.

Det var lite pirrigt och kändes ungefär som när man ser en kändis som man bara sett på TV eller i andra medier förut. "Oj, de finns på riktigt!" Liksom... Ungefär som om man skulle springa på Paolo Roberto mitt i Göteborg, utan att först fatta att det var han... Skillnaden är att jag vågade gå fram.

Vårt möte var underbart, härligt, inspirerande, roligt och värmde mig hela vägen in. En korvstoppande stilig man med glimten i ögat, en småländska med vackra och exotiska drag och ett härligt skratt och så en liten mörkögd rådjursliknande kvinna med en röst som fyller en med glädje! Och alla tre lika kloka och fyllda av värme och klokhet.
Anki, Håkan och Amy!

Vi fikade, pratade, skrattade och shoppade matlagningsprylar. Vi träffade andra underbara matbloggare (TACK Kim för att vi fick komma hem till ditt mysiga hem!) och gick på libanesisk restaurang och åt en massa goda små rätter, meze. Håkan hade dock lite problem att koncentrera sig när magdanserskans mage och andra behag hoppade strax jämte hans huvud, då han angrep grillspetten...

Jag var tvungen att åka hem redan halv elva, eftersom jag skulle packa och fixa inför resan till Örebro i dag. Om en timme far vi till stora F för att fira att hon har tagit examen i sin utbildning. Mer om detta senare, för nu måste jag packa tårtor och annat.

TACK kära Anki, Håkan och Amy för en härlig dag! Och tack ni som ordnade så att jag fick följa med på kvällen till Chateau Beirut. Mer om detta i ett senare inlägg. Nu åker jag till Örebro!

15 kommentarer:

 1. Oh vad underbart att få ha sådana träff! Lite avis jag, skulle också vilja träffa er alla! ;)
  Ha en fin lördag och trevlig vistelse och firande i Örebro! :)
  Kram kram
  //Lana

  SvaraRadera
 2. Härligt att du fick träffa dessa fina människor och visst känns det att man känner varandra genom bloggarna. Kan tänka mig hur roligt ni hade det tillsammans! Grattis till stora F! Kram

  SvaraRadera
 3. Vad kul att ni fick ses. Ha en underbar helg här i min stad solen är här och lyser så fint:)
  Nästa gång du kommer åt detta håll kanske vi kan träffas på en fika:)

  SvaraRadera
 4. Underbart!!
  Ha de fortsatt gott min vän
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 5. vad härligt att ses!
  Hoppas ni hade riktigt trevligt, eller det vet jag ju att ni hade :)
  Lena från make a head food

  SvaraRadera
 6. Vad roligt det var att träffas! Visst är det konstigt att träffa människor som det känns att man känner?! Synd att du inte kunder vara med hela helgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var jättekul! Ibland sammanfaller ju allt det där roliga med något annat roligt... Men det var synd, för jag hade så gärna velat vara med. Jag hade dock väldigt trevligt i Örebro, och firade stolt min dotter som nu är klar med sin utbildning!

   Radera
 7. UNDERBART LOVELY WISH I WAS THERE! Vi ses i sommar : ) kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var synd att du inte kunde komma men det blir väl fler träffar!? Kram!

   Radera
 8. Men visst är det helt otroligt och underbart att få träffa människor på nya sätt och vägar? Tänk, hade vi inte börjat blogga så hade vi inte hittat varandra förmodligen, tekniken är verkligen underbar!
  Men Paolo R. nej dom oddsen måste ju vara skyhöga att man springer på honom mitt på gatan?

  Och du var verkligen precis så som vi hoppades och föreställt oss, det kändes ju verkligen som vi alltid hade känt varandra när det bara sa klick:) Så mycket att prata om, så lite tid, men det tar vi igen nästa gång vi ses. Rökta räkor, eller vad var det vi sa:)

  Massor med kramar till dej, bästaste Erika, från
  rådjurskvinnan (?) och mannen med glimten i ögat.

  SvaraRadera
 9. Vännen vännen, så himla trevligt det var att ses! Och du var precis så härligt underbar som jag bara visste att du skulle vara! Instämmer med Mårtenssons, det sa bara klick och nu har jag en vän för livet :) För dig kommer jag inte att släppa taget om, bara så att du vet det! ;)

  Grattis också till stora F!

  Många varma kramar från den exotiska i Småland ;)

  PS. Japp rökta räkor var det eller hur? ;) Även om jag inte borde och säkert får ont i magen.... what the hecke!

  SvaraRadera
 10. Vilken fin beskrivning av ett första möte och om kvällen! Kul att ses!

  SvaraRadera
 11. Det var riktigt kul att få träffa dig i verkligheten! Tänk att det känns som man känner alla fast att man inte setts utan bara "pratat" genom bloggarna.
  Det var synd att du inte kunde vara med oss under resten av helgen, men roligt för stora F att vara klar med sin utbildning.
  Kram vännen.

  SvaraRadera