lördag 24 september 2011

Bokmässan!

I torsdags var jag på Bokmässan mellan 10 och 18. Jag var helt slut på kvällen och hade en massa tunga kassar att bära när jag slutligen åkte hem, efter restaurangbesök med kollegorna från Västerås och Kungsbacka.

Min tanke är att ge er några sköna boktips i bloggen i dag. Jag har inte med bästsäljande Hundraåringen som... Jag tycker att den var urtråkig... Om jag fick min vilja igenom (får jag dock inte alltid) skulle den boken utnämnas till tvåtusentalets mest överskattade bok. Smaken är ju mycket olika när det gäller böcker men här är några av mina favoriter:

Johan Theorin har skrivit tre deckare som jag gillar. Blodläge, Skumtimmen och Nattfåk. Jag vet inte på rak arm i vilken ordning han skrivit dem, men det kan ni ju lätt kolla upp själv. Lagom spännande, lite övernaturliga inslag och lättläst.

Kristina Larsson är en annan svensk författare som arbetar som profilerare/psykolog inom Polisen. Hon har skrivit en otäck debutbok som heter Askungar. Riktigt otäck och väjer inte för det mest obehagliga.


Kathryn Stocket är författare till Niceville som nu släpps som film. Läs boken innan du ser filmen är mitt råd. Du kommer att få en läsupplevelse utöver det vanliga. Jag är sällan imponerad av berättelser, utan tycker att det mesta har jag hört förut, men den här är speciell.


Marita Conlon-McKenna är ansvarig för berättelsen om Ellie vars mamma dör och får möjlighet att ta över en hattaffär. Feelgood-story med skön känsla. Boken heter En liten hattaffär på hörnet. Inget nobelpris men trevlig läsning för den som inte vill bli upprörd eller ihjälskrämd.

Är det någon som har ett riktigt bra boktips så skriv gärna en kommentar!

9 kommentarer:

 1. Jag gjorde en intervju med Johan Theorin när han gett ut Blodläge och efteråt skrev han i boken "Till Katarina - med tack för de intressanta frågorna". Han fick nämligen bl.a. förklara hur han såg ut då mina lyssnare ju är synskadade och själva inte kan bilda sig en uppfattning.

  SvaraRadera
 2. Vad härligt! Alltid roligt med en personlig hälsning av en författare!!! Tack för att du tittade in!

  SvaraRadera
 3. Kul med boktips! "En liten hattaffär runt hörnet" får kanske följa med till torpet på måndag
  Kram bp

  SvaraRadera
 4. Hej B! Ja, läs den. Helt i din smak skulle jag tro. Ha härliga dagar på torpet! Vi ses på fredag! Kram!

  SvaraRadera
 5. Skönt att det är någon mer än jag som inte riktigt fattar storheten med ”Hundraåringen”...
  Niceville är jag sugen på men har inte läst den ännu - tack för påminnelsen! /E

  SvaraRadera
 6. Margita gjorde tydligen ett gott val som köpte boken Niceville på bokmässan.

  inger

  SvaraRadera
 7. Har läst alla böckerna du nämnt utom den av Kristina Larsson, den ska jag genast beställa, vi tycks ha samma smak på böcker!
  Vill gärna rekommendera boken en liten fågel i juletid, supersöt feelgood bok där alla vill gott.. Kan vara mysigt ibland mellan bestialiska mordhistorier! På tal om mord, har du läst Det fördolda av Hjort & Rosenfeldt eller böckerna av systrna Träff & Grebe om psykologen Siri? Läsvärda tycker jag.
  Gisela

  SvaraRadera
 8. För att inte glömma svinhugg och svartvintern av Marianne Cederwall, helt underbara!
  Gisela

  SvaraRadera
 9. Oj, vad kul med böcker jag inte hört talas om! Måste provläsa minst en av dem, Gisela. När jag hinner - en svensklärares ständiga dilemma!

  SvaraRadera