måndag 5 september 2011

Måla kakel

Efter jobbet ska jag cykla till färgaffären för att handla ammoniak att tvätta badrumskaklet med, innan jag lägger på s.k. "primer". Detta gör jag för att färgen sedan ska fästa och inte skavas av när vi duschar t.ex. Min kompis Mikael som är lackerare har tipsat mig om att detta ska gå fint. Kulören jag har valt har färgkoden 8010-Y50 R i Jotuns färgskala. Det är en brun jordfärg som är lite chokladlik. Självklart ska jag inte måla hela kaklet utan endast en "rand" bestående av femtio kakelplattor som löper längs väggen.

För den som är nyfiken kan man se färgen allra längst ner i skalan på den HÄR sidan. Det är NCS som lagt upp färgerna här och jag lånar den av dem. Kika gärna in där om ni vill ha tips på hela paletten - inte lätt att välja kan jag säga!

I dag får vi äntligen slå ner häcken på toastolen och slipper stå hukande över. Bra för lårmusklerna men jobbigt att sikta när man är kvinna, jag lovar!

Det känns skönt att badrumsrenoveringen går mot en final. Jag är så innerligt trött på detta nu. Jag vill bara vara färdig och kunna gå och lägga mig i badkaret i ett skönt skumbad.

4 kommentarer:

 1. Du måste lägga in bilder på ditt badrum när det är färdigt så att jag får se det! Jag är nyfiken! Kram!

  SvaraRadera
 2. Hrm, just nu är mitt badrum inte vad det borde vara. Det har kommit färgfläckar från hårfärgningsmedel på det alldeles nymålade golvet, så igår var hjärtinfarkten nära. Imorgon kommer Bosse golvmålare för att se om det går att göra något åt eländet... Kram!

  SvaraRadera
 3. Låter helspännande med ditt badrum/kakelprojekt! Ser fram emot att se hur det blir när du målat färdigt!!! Och så hiiiiiimla fin bild på rudbeckiorna, gah... Helt otroligt vackert!!

  Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 4. Tack Aka! Just nu vill jag inte fota eftersom de hemska fläckarna förstört golvet... Men men - imorgon hoppas jag på att få det fixat. Sedan får ingen, hrm, färga håret i det badrummet igen, det kan jag lova!
  Kramar!!!

  SvaraRadera