onsdag 28 september 2011

Höstblommor ännu

Färgprakten på hösten tar stundtals andan ur mig - jag älskar lövens skiftningar i gult, rött, brunt och alla andra nyanser på jordskalan. Rönnbären lyser röda och nyponen likaså. Det finns lite blommor kvar i koloniträdgården, även om det mesta är på väg att ge sig.

En och annan luktärt klänger sig fast mot grannens staket. Ruccolan skjuter hoppfullt några sista gula blommor mot skyn. Sköldpaddsörten kämpar för att behålla de sista rosa-lila blomknopparna. Jag passar på att njuta av kvardröjande blommor men gläds också åt höstastern i rosa, vitt och lila som börjar öppna sina ansikten mot höstsolen som fram tills nu endast lyst med sin frånvaro. Mer sol, tack!2 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder!!! Ja, visst är det härligt med färgprakt!!! Gillar verkligen höstens färger!! Jag är också så glad över det som fortfarande blommar i i min trädgård! Snart är ju snön här och då dröjer det läääänge till nästa blomsäsong så det gäller att njuta medan tider är...

    Stooooooooooooooor kraaaaaaaaaaam till dig från mig!! /aka

    SvaraRadera
  2. Ja, du har helt rätt. Snön är på väg - det känns i luften. Kvällarna har blivit mörka och jag tänder stearinljus varje kväll. Mysigt det också. Kramar till dig!

    SvaraRadera