måndag 26 september 2011

Höstkänsla

Igår var jag i kolonin med den rundaste av hundarna, lille Goliat. När vi kom in på Hallongången luktade så där där härligt höstlikt, ni vet, lätt förmultnade löv och blommor som är på väg att vissna. Luften var klar och gången kantades av rödaste nypon och fantastiskt gula Rubeckior.

I vår trädgård växer det fortfarande bra, även om det infernaliska regnandet har gjort att t.ex. tomaterna stannat i växten. De får också sprickor i skinnet av allt regn.
 Men goda är de, bifftomaterna!

Jag passade också på att skörda kryddor, även om det egentligen är i senaste laget. Bäst är de i augusti, gärna när skymningen fallit. Det struntade jag dock i, och plockade av så mycket jag kunde ta med mig. Jag vet inte vad jag ska hitta på med ananassalvian, men den får kanske bli till te när den torkat!? Någon som har en idé???

Jag plockade också av frökapslar av bland annat stockrosor och luktärter. De ska få ligga och torka i väntan på våren. Andra frön från t.ex. allium strör jag ut direkt i rabatterna.

J kom också ut till kolonin ett par timmar och vi satt i solen och hade det bra en stund. Vindstilla höstdagar med sol är nog det bästa jag vet! Luften är klar (så klar den nu kan vara i sta´n) och solen värmer skönt utan att man svettas. Ganska perfekt, eller hur?

Päronträdet är fullt av frukt och jag plockade en kasse och tog hem för att laga ännu mer chutney. Äppleträdet börjar bli utplockat, tack och lov. Jag skar upp ett av våra fantastiska äpplen i klyftor och sen satt vi där, jag och J, och åt vår egen frukt (ej förbjuden!), i solskenet. Det är livskvalitet om ni frågar mig.


Ringblommorna blommar fortfarande - de självsår sig från år till år. Jag är ofta irriterad på dem för att de tar över rabbaterna men samtidigt är de fantastiska med sin blomkraft.


4 kommentarer:

 1. Håller med om att hösten är härlig. På torpet blommar de nedklippta perennerna på nytt och gräset har fått en sista klippning idag. Vilken växtkraft denna varma och regniga höst!

  SvaraRadera
 2. Hur har det gått med jordgetingarna? Borta, hoppas jag!

  SvaraRadera
 3. Vi tror att Anticimex har fått bort dem!

  SvaraRadera
 4. Det låter toppen!!! Vi ses på fredag!

  SvaraRadera