onsdag 15 februari 2012

Hotellmat

En av de absolut största bonusarna med att bo på hotell är frukosten. Håller ni inte med mig? Till och med jag som inte är någon frukostälskare, snarare motsatsen, tycker att det är härligt att traska ner till frukostbuffén och peta i sig allt möjligt gott som åtminstone inte jag hivar fram en vardag hemma. Sill, äggröra, olika juicer, en massa olika sorters bröd, smoothies, flingor av alla slag och yoghurtar och färsk frukt... Jag som inte äter fläskkött och inte är så förtjust i ost, hittar ändå oftast något att lägga på brödet. De flesta restauranger och hotell har gäster som jag och ställer därför fram rökt kalkonkött som ett bra alternativ.

Över huvud taget är maten på hotellet, där jag bott sedan igår, mycket bra. Till middag igår serverades följande meny:

Förrätt:
Lågtempad kalvrostbiff med tryffelpecorino, tryffelemulsion, pinjenötter och ugnsbakade lökar
Huvudrätt:
Torskrygg med örtslungad potatis, picklade morötter, friterade lökringar och champagnevinägersås

Det var väldigt gott, även om en kollaega tyckte att portionerna var i minsta laget och sprang och köpte pizza senare. Vi andra samlades på mitt rum och hade en liten avrundning, precis som jag bloggade om i natt. Jag har sovit lite så där, men mår fint ändå. Nu väntar som sagt frukosten och sedan några timmars arbete före hemresan till Göteborg.

Vad har ni för erfarenheter av hotellfrukostar? Dela med er av era bästa/värsta hotellfrukostminnen i kommentarsfältet!

6 kommentarer:

  1. Älskar hotellfrukostar! Speciellt om de erbjuder våfflor. Äter så klart aldrig våfflor till frukost vanligtvis, men på hotell hör det till. Vill inte ha pannkakor, utan våfflor som man gräddar själv. Mmm, nu blev jag sugen på det!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tänk vad olika det är! Våfflor skulle jag aldrig äta om jag inte var tvungen. Jag fattar inte det goda med dem, men det är jag ganska ensam om! Pannkakor gillar jag ju ännu mindre. Kram!

      Radera
  2. Hi hi ja smaken är som baken älskar pannkakor, våfflor och plättar mums : ) Tallriken är från Jackpot Home : ) vet inte om märket finns kvar längre eller om de satsade enbart på kläder : ) Tack för alla goa kommentarer blir så GLAD ska du veta puss ; ) och kram Sofia

    SvaraRadera
  3. Gulle dig! Men du har ju en så härlig blogg och utstrålar så mycket glad energi! Kram!

    SvaraRadera
  4. Hejsan! Jag har postat PralinHjärtat, som du vunnit hos mig, som du kanske kommer ihåg :))

    Hoppas det går in i brevinkastet om du har ett sånt och inte en brevlåda...

    Ann-Louie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag fick det igår - jättefint! Jag har sån tur som vinner så fina grejer, hihi

      Radera