söndag 4 mars 2012

Sondag och jag missade kyrkan

Det har inlagget skrivs pa en av de fasta datorerna pa red Chili eftersom bade min I-pad och dator kranglar. Darfor anvander jag bosktaven A dar de tre sista bokstaverna saknas pa tangentbordet...

Dagen har borjat bra med sovmorgon och vissa av eleverna verkar fortfarade sova, fast klockan snart ar ett. De har langtat efter att fa sova ut! Jag missade att ga i kyrkan eftersom jag var sa seg vid morgonkaffet. Men det gor inget. Om Gud finns forlater hon/han mig sakert.

Frukosten intogs i varmen pa trappan och bestod av avocado pa rostat brod. Nu snackar vi avocado! Stor som en honungsmelon, narapa! Mangoyoghurt och snabbkaffe och trevligt sallskap av mina kollegor, Magnus och Matthew. Vi sov ganska gott trots ett rejalt askvader som dundrade pa under en bra stund. Jag tankte pa min mamma som inte hade varit lika lugn som jag. Hon hade inte uppskattat det, for detta var lite mer dunder an det ar hemma i Sverige.

Varmen ar ganska fuktig och lite kvavande just nu, och solen kikar bakom dis. Det ar regnperiod som jag tidigare berattat och at t ligga vid poolen (2X2 meter) ar inte nagon storre ide'. Jag hoppas lite pa att vi ska aka till nagon marknad for att shoppa lite presenter. Kanske hittar jag nagot att lotta ut till er, kara lasare!? Vaniljstang fran Uganda hade val inte varit fel att vinna? Nej, trodde val det. Vi far se vad det kan bli.

I dag ar det utdelning av matpengar till eleverna. De far 40 000 shillings att kopa mat for varje dag. Det kannas som en rejal summa, men motsvarar ungefar 125 svenska kronor. Maten pa hotellet kostar lite mer an den lokala maten, men a andra sidan kan man vara ganska saker pa att slippa allvarlig matforgiftning. Varje kvall ar ''pizza night'', och en pizza kostar ungefar 13 000 shillings. Inte jattebilligt men okej. Jag har hittills atit en med kyckling (snarare hona, for den var lite seg) och honungsdrizzle och en med tonfisk och citronolivoljedrizzle. Ganska goda aven om bottnarna ar lite mjuka.

Systemet for att ata har ar ganska kul! Man bestaller en pizza vid vedugnen ute pa serveringen. Tva kvitton far man som man lamnar i baren inomhus, en trappa upp. Dar betalar man och koper en dricka. Sedan gar ma ut och lamnar kvittot pa att man betalat till pizzabagaren som tar ens namn. Nar pizzan ar klar skriker bagaren med hog rost over hela Red Chili: Eriiiiita!!!!! Kommer man inte pa tva sekunder sa upprepas anropet. Det ar latt hysteriskt men man vanjer sig. Det roligaste ar att gissa vems pizza som ar klar nar de ropar. Jag antar att de tycker att vart uttal av vissa ord ar minst lika roligt sm deras uttal av ''Magnus'' och ''Pontus''.

Ja, mina kara lasare! Jag onskar er en fin sondag och jag hoppas att vi ses snart! Kram!  

5 kommentarer:

  1. Åh, vilket äventyr du är med om, fräckt!

    Fortsätt njuta och återberätta sedan för oss andra, mjölkvita svenskar.

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Låter som en bra start på dagen! Ha det bra, kram!

    SvaraRadera
  3. fortsätt och njut, ta vara på varje roligt ögonblick
    Inger

    SvaraRadera
  4. Det var nästan som att läsa rövarspråket ;)
    kram

    SvaraRadera
  5. Inga nya recept att delge oss än förstår jag! Kram bp

    SvaraRadera