söndag 29 april 2012

Brev från kolonin

Imorse vaknade jag halv sju, av en rund liten hund som kliade sin näsa mot trasmattan i köket. Under glada trumpetljud, både fram och bak, signalerade han att det var dags att stiga upp. Eller rättare sagt: det var dags för honom att komma upp. I sängen. Jag VET att man inte ska ha hunden i sängen, men hans lycka över att få gosa ner sig i lakanen mellan oss, gör att jag kapitulerar. Efter en stilla frukost har jag nu varit ute i koloniträdgården och plockat blommor och ställt in i stugan. Man kan dekorera och styla sitt boende till tusen, men färska blommor är svårslaget som inredningsdetalj. Påskliljor, pärlhyacinter och så någon annan blålilarosa blomma som jag inte kan namnet på. Nu väntar ett par härliga dagar i kolonin. Vad gör ni läsare? Långhelg, eller jobbar ni imorgon?

9 kommentarer:

 1. Långhelg, så skönt! Efter det jobba en dag, sedan ledig torsdag.

  Hoppas solen orkar igenom molnen, det verkar vara på G.

  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Färska blommor är fantastiskt. Jag har, konstigt nog,precis upptäckt det. Ibland känner jag mig som en total nybörjare i inrednings och trädgårdsvärlden. Hihi.

  Denna långhelg ska bli mysig! Lite middagsgäster, trädgårdsfix och kramar och pussar såklart!
  Ha en fantastisk långhelg där ute i kolonin.
  Kram Elin

  SvaraRadera
 3. Låter som en så härlig start på dagen! Och en långhelg i kolonin, inte illa alls det heller.
  Här jobbar vi båda, Håkan hela dagen och Anki en snabbvisit på ett par timmar. Sen är det ledigt igen, härligt!

  Ha en riktigt skön Valborgshelg.

  SvaraRadera
 4. Kan den rosa-blå-lila blomman vara lungört? Den blommar just nu på torpet. Valborg är helgen då väldigt många flyttfåglar återvänder - alltid lika spännande att lyssna efter vad som döljer sig i snåren. På em blir det manskör och valborgsmässoeld som är tradition här i Småland.
  Kram bp

  SvaraRadera
 5. Det är säkert lungört. Härligt att ni är på landet! Småland är vackert och jag hoppas att du får en fin Valborg med nästa Göran. kram!

  SvaraRadera
 6. Åhh vad det verkar härligt! :) Vi bor i hus på landet men jag känner längtan efter ett liten enkel faluröd stuga med ett rum och vedspis. Ett litet krypin att fara till och leva i enkelhet. Det behöver inte ens vara ström egentligen.

  Jag jobbar hela veckan. Inget ledigt. Men det skulle verkligen varit skönt att få vara mera ledig än lördag och söndag.

  Fortsätt ha en härlig ledighet!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 7. Låter mysigt med kolonin, själva är vi iväg till västkusten... du får läsa mer sen om våra äventyr. Önskar dig en trevlig valborg och 1:a maj!

  SvaraRadera
 8. Lungört är det rätta namnet på Dina blårosalila blommor, allt enligt min trädgårdsbok.Förr användes lungörten inom folkmedicinen därav namnet,så nu har vi lärt oss det.
  Inger

  SvaraRadera