fredag 6 april 2012

Lååång fredag

I dag är det långfredagen då man enligt kristen tro ska tänka på Jesus som hängde på korset. Som religionslärare är det ju ofrånkomligt att göra det, även om jag inte är kristen. det var ett barbaraiskt straff att korsfästa människor och det var också bara de grövsta brottslingarna som dömdes till detta omänskliga straff. Nåja, jag ägnar hellre mina tankar åt kolonistugan en dag som denna. Vattnet släpps på i dag och jag åker till kolonin tidigt, för att vara där och vrida av kranarna som stått öppna i vinter.

I år har toaletten hållit tätt och inte frusit sönder. Förra året var det värre då vi inte hade koll på det där med att hälla glykol i toaholken. Som kolonist gör man ibland dyrköpta erfarenheter. I år längtar jag så där med hela kroppen efter att få sitta på kökssoffan och se mig omkring i det lilla trettiotalsköket. Hänga upp de grön- och vitrutiga gardinerna i köket efter att ha putsat av rutorna och torkat fönsterbrädorna.

Snart är det också dags att köpa pelargoner (vita) och ställa i alla fönster. Trasmattorna är tvättade och när jag våttorkat golven imorgon ska jag lägga på dem och bara njuta av doften. Första kaffetåren i kolonin är ocvkså magisk. Jag älskar att sitta på trappan och vinka åt våra fina grannar; Leif och Marko, Daisy och Gustav, Mikko och Martin, Peter och Katarina... Härliga människor och sommarvänner som vi umgås med när vi lever koloniliv.

Kökssoffan
Jag och lilla B ska övernatta i stugan imorgon kväll. Och så vovvarna förstås. Om det är någon som är gladare över kolonilivet än jag så är det Goliat. När jag packar resväskan och tar med den och vovven på spårvagn nr ett, krummar han med hela kroppen av lycka. När vi stiger av på ändhållplatsen taktar han hela vägen till stugan. Väl inne i trädgården rusar han fram till skjulet där hans leksaker förvaras. Lyckan är total när han kan hämta ut bollar, gummituppen och ett och annat ben som legat till sig över vintern.

Min största kolonilycka är när jag vaknar i stugan på morgonen, men det berättar jag mer om i nästa inlägg.

7 kommentarer:

 1. Låter så mysigt med din kolonistugan! Härligt! Kram och glad påsk!

  SvaraRadera
 2. Hoppas du får lite sol också på din (er) lilla fina stuga! Vad fin vrån med kökssoffan har blivit! Det första jag gör när vi kommer till torpet är att gå runt och titta på växtligheten - vet att vi delar detta blomsterintresse. När vi träffas nästa gång får vi jämföra! Kram bp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det får vi göra! Snart kommer blomsterbilder här på bloggen!

   Radera
 3. Vilken hääärlig berättelse och guuuuuuuuud vilken mysig kolonistuga!!! Måste vara helt underbart att ta sig en tur dit med övernattning!!!

  Önskar dig en riktigt Glad Påsk!

  Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 4. Hej Erika!
  Vilken lycka...förstår att Du längtar ända in i det innersta. Och Goliat, tänk att han kommer ihåg, mysvovve.
  Först: ett jättestort TACK för min fina bloggvinst, såå vackra och extra vackert blir det när jag vet att någon suttit och gjort dom, med både själ och hjärta. Tyvärr har mina örhängehål vuxit igen, pga av inflammationer som inte ville ge sig, men min dotter lånar dom mer än gärna:)
  Är dålig på att blogga nu igen, lusten är inte riktigt med...men det ska ju, precis som Du skrev, vara lustfyllt att blogga och inte ett tvång, så inlägg och kommentarer blir därefter.
  Vilket smarrigt godis du har gjort och så ambitiös du är som gör eget godis (lite avundsjuk), fudge med marshallows...kan det bli bättre???? påskgodis brukar vi köpa men i år är det inte ens påskgodis utan vanligt smågodis...har precis bakat en kaka, får sitta och knapra på den istället.
  Hoppas ni får det riktigt mysigt och gott där ute i lilla stugan och en riktigt Glad Påsk!

  Varma påskkramar Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, dina hälsningar går rakt in i hjärtat på mig. Tack! Skönt att du finns där och att det är en kravlös vänskap, som lever utan måsten och tvång. När du bloggar läser jag och när du tar en paus tänker jag på dig ändå. Ha en skön påsk och var snäll mot dig själv. Varm kram!

   Radera
 5. Åhhh fina Erika mys nu ordentligt i din fina kolonistuga : ) Här har det snöat hela dagen gahhhh vilket s-kit väder! kram Sofia

  SvaraRadera