tisdag 17 april 2012

En liten kille full av stor kärlek!

Min brorson Elias är en kärleksfull liten kille. I julas skickade han ett julkort där han skrivit "I love you". Som vanligt började jag gråta eftersom jag är så himla lättrörd numera. Jag tål helt enkelt inte för mycket kärlek - då kommer tårarna direkt. Man skulle kunna tro att det beror på klimakteriet, men jag lipade redan för så där femton år sedan. Ofta. Fast oftare nu kanske.

När jag var på besök hos min bror med familj, nu i helgen, fick jag en påskpresent med tillhörande kort av lille Elias. Chokladen ser jättegod ut, eller hur? Och kortet får mig ju bara att smälta av kärlek till denna lilla pojke med sitt stora, stora hjärta.

I höstas hade han plockat kantareller och förklarade högtidligt för min mor att Dodo (jag) skulle ha alla kantarellerna själv. Ingen annan skulle få smaka. Nu fick jag inte alla, men bra många fick jag. Godare kantareller än de som plockats med kärlek är väl svårt att föreställa sig.

Både Elias och Gustav, som mina brorsöner heter, är två ovanligt fina pojkar. De uppför sig väl, har mycket humor och pratar och berättar så att man lyssnar med vidöppna öron. När Gustav var så där sju till tio år, berättade han roliga historier så att man vek sig dubbel av skratt.

NU när mina egna barn är vuxna är det så skönt att få ha kvar lite av det där med "små" barn, även om Gustav och Elias håller på att växa upp de också. Men några år till ska jag se på dem som mina "små" pojkar. Mitt hjärta översvämmas av kärlek till dessa två. Bara så att ni vet!

11 kommentarer:

 1. Sedan blir det barnbarn och du kommer bara tänka "Åh att man inte tog till vara på åren när barna var vuxna och rediga" :) Nä skoja lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hrm, som du resonerar blir det väl inte så många år med rediga vuxna barn. Får du som du vill får jag väl barnbarn snart... Brrr! Skojar jag också. Puss!

   Radera
 2. Verkligen gulligt av Elias! Jag blir riktigt rörd. Kram

  SvaraRadera
 3. Gus, så gulligt! Pussgurkor!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Vi är visst väldigt lika även när det gäller det med nära till tårar.. ibland kan det nästa vara joggigt!
  Förstår att du blir rörd när du får så fina presenster!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så himla gulligt.. man blir helt rörd!
  Kram Gisela

  SvaraRadera
 6. det var roligt att få träffa du och johan vi kommer till er i sommar

  SvaraRadera
 7. Åh, mitt hjärta! Jag längtar sååå tills vi ses igen. Vi ska åka Lisebergsbanan, eller hur? Kram!!! Dodo

  SvaraRadera
 8. Åhhh vad fint vilken liten goding : ) kram Sofia

  SvaraRadera