tisdag 17 april 2012

Finfina fröpåsar

Under ett vårligt pysselanfall igår plockade jag fram mina nya vårliga papper. De är lite VÄÄÄL romantiska för min smak, på ett sätt, men på ett annat sätt gillar jag dem mycket. Jag är lite kluven till det rosa och blommiga. Själv är jag inte så rosa eller blommig, men jag gillar den stilen ändå på något sätt.

Jag gjorde två fröpåsar av papper från norska Tilda design som säljs på bland annat Panduro. Jag köpte en hel "stack", dvs. ett block med 24 papper. Det är mycket mer ekonomiskt att göra så än att köpa dyra papper ett och ett, för kanske femton kronor arket. Just nu var det erbjudande på blocket som kostade 99 kronor. Ett fynd tycker jag nog.


Jag vek helt enkelt två pappersbitar i lagom storlek, ca 10 X 15 cm, där de tre sista centimetrarna fick bli "övervik" och fungera som lock. Ni ser här till höger hur jag vikt ner en bit för att hindra fröna att trilla ut. Jag gjorde hål i övre delen av påsen, sedan jag klistrat igen långsidorna med hjälp av dubbelhäftande tejp. Jag använder mig av en hålstansare som jag just nu inte minns namnet på. Har man ingen sådan kan man borra hål med en sax eller något annat vasst. Då blir hålets kanter inte så snygga men det gör kanske inte så mycket.

I hålet satte jag en brad (litet metalljungfruben typ) i passande färg och så klippte jag och färgade kanterna med brun färg för att ge det hela lite mer stuns. Sidenband och spetsband förhöjde baksidans lite enkla design

Framsidan dekorerade jag med bilder ur blocket, som innehåller tre ark av varje sort. Även en fluga och slända fick plats. Allt är färgmatchat och inom temat trädgård. Jag tycker att de blev ganska fina utan att vara överdekorerade. Vad säger ni?

Kanske lite överkurs att ha sina frön i påsar som dessa men jag tycker att det känns så lyxigt och fint att stoppa undan frön till hösten, i vackra påsar och sen ta fram dem nästa vår. Jag har sparat frön av mina stockrosor och luktärter från i höstas, men de ligger i trista vita kuvert som inte gör någon människa glad.

Jag funderar på att lotta ut några fröpåsar med innehåll här framöver, för att fira att bloggen obemärkt fyllt ett år. Kanske någon som är intresserad av att vinna lite fröer nu inför vårsådden?

9 kommentarer:

 1. Ja lotta ut : ) är revanschsugen ; ) Hoppas du haft en bra dag jättefint pyssel : ) du är duktig du kram kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Så fina....du är jätteduktig!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Intygas att dessa "fröpåsar" - förresten ett alldeles för banalt namn för dessa ljuvliga påsar - är fantastiskt fina. Har sett dem och hoppas att det blir utlottning på dem. Skulle vara så kul att lägga frön i dem för vinterförvaring - som små smycken som kan ligga framme och inte undanstoppade i kaffefilter som nu är fallet hos mig.
  Kram bp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag nog ordna, käraste BP! Tack för en trevlig tisdagskväll! Kram!

   Radera
 4. Mycket fina. Önskar jag var så kreativ som du! Kram

  SvaraRadera
 5. Kaffefilter har varit min förvaring av fröer, men det får ju bli ändring på det efter att ha sett Dina underbara påsar.
  Inger

  SvaraRadera
 6. Hej!!:))
  Ååh, så fina fröpåsar!!! En utlottning??:)) men jag har ju redan vunnit, så...
  Du är så pysslig och gör det så fint.
  Visst är det fint med rosa och blommigt, den lilla Asterpåsen är ju bedårande. Jag är inte heller så rosa, men har nog "mjuknat" lite vad gäller färger. Rosa, orange, gult, lila...får gärna lite plats numera.
  Jag sitter här bara rakt upp och ner och väntar ut min migrän. Jag vill inte gnälla, men jag har liksom inte tid att ha migrän, det gör ont och hela jag blir utslagen. Nu börjar medicinen ha effekt så "livet" kanske så smått kan börja njutas igen;))
  Ha en Fin Dag!
  kram Lisa

  SvaraRadera
 7. Snygga påsar. Frön förvarade i dem borde ha extra växtkraft.
  De små brorsbarnen verkar vara små änglar och du är helt säkert en alla tiders faster.
  Har smakat teet, smakade frukostte men hu så "finmalet". Ungefär som kaffe, nästa gång kör jag det genom ett kaffefilter. Tack, snälla du.
  Kram, S

  SvaraRadera
 8. Tjena snäckan ville bara säga hej-Hej och god natt nu måste förskolläraren söva (tidaholmska ; ) är så trött! kram Sofia

  SvaraRadera