lördag 7 april 2012

Påskafton i kolonin

Min största kolonilycka är när jag vaknar tidigt på morgonen i stugan och alla andra sover (oftast lilla B uppe på loftet och J bredvid mig). Jag brukar smyga upp och tassa ut i köket för att koka vatten till kaffet. När kaffet är klart smyger jag ut på verandan där jag satt på infravärmen. Där är oftast iskallt, särskilt tidigt på våren. Goliat brukar snorka sig ut till mig och vi stänger dörren in till stugan så att de andra kan sova ut.

Dags att ställa fram den snygga (hrm) stenkycklingen...
Så sitter vi där med de blommiga gardinerna kring oss, som i en djungel. Det är tyst och stilla med undantag av en spårvagn som då och då hörs på avstånd. Gnisslande vänder de vid Östra sjukhuset och skramlar tillbaka till stan igen. Gläntar jag på gardinerna kan jag se när grannarna börjar röra på sig. Vill jag kan jag vinka och vill jag inte kikar jag bara bakom gardinen. I kolonin är man precis så social som man vill. Det passar mig utmärkt. Ibland umgås jag gärna med grannar men ibland är det så skönt att bara få vara ifred.

Jag får se om jag övertala J att stanna i kolonin i natt också? Han är inte lika pigg på det som jag, utan tycker att det är rätt trist när inte det är varmt och uteväder. Själv gillar jag när det är lite rusk och man kan sitta inne i värmen och bara mysa, läsa och ta en kaffe till.

Som ni märker är det lite paus från recept och matlagning den här helgen. Jag tar ledigt från matbloggandet när jag är i stugan, eftersom jag har svårt att koppla upp mig där. Det får blli lite extra recept på påskdagen då jag är hemma igen. Håll ut kära läsare, så kommer det mera! En riktigt glad påsk vill jag önska er alla!

11 kommentarer:

 1. Låter så mysigt! Själv har jag också tassat upp och sitter så tyst jag kan i köket, svårt när det inte finns några dörrar! Martin och hans vän från Göteborg kom hem vid halv tre i natt från Stockholm, så de vill nog gärna sova lite till, och jag är ju pigg och redo vid sju. Här är i alla fall jättesoligt väder, kanske det kommer till er också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är också soligt, men kallt. Goliat snarkar, lilla B och Sputte sover. Här finns heller ingen dörr. Man smyger som en indian! Kram och tack för din hälsning (mitt mammahjärta fröjdas).

   Radera
 2. MYYYYYYYYYYYYYYYYYS : ) vilken söt staty : ) kram

  SvaraRadera
 3. Det låter så härligt! Hoppas du kan övertala J att stanna en natt till :) Kram

  SvaraRadera
 4. Nästa gång ska jag kasta Kalimero.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du gör det lovar jag att lämna in Noppe för uppstoppning, så får han vara staty istället...

   Radera
 5. Du skriver så bra, inte funderat på att skriva en bok? Du fångar verkligen läsaren! Beskrivningarna är så verkliga, man riktigt lever sig in i det :) ha en fortsatt trevlig påsk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad du är snäll - jag skulle gärna skriva en bok. Jobbet som lärare är inte alltid så givande. Tusen tack för komplimangen. Ha en fin påsk du också!

   Radera
  2. Jag väntar otåligt på koloni-romanen!

   Radera
  3. Mhm, det blir nog en deckare med kulinariska inslag. Mordet i kolonin?

   Radera
 6. Koloni är så himla mysigt, låter som om ni har en bra påskhelg kram!

  SvaraRadera