fredag 20 april 2012

Pimpa ett block

Billigt ful-block
I en affär med väldigt billiga grejer fyndade jag två block i storleken 14 X 21 cm. De kostade 9 kronor styck vilket var rena rånet anser jag. Med det menar jag att det var jag som i princip rånade butiken. Nästan gratis block - vad kan man göra med dem, funderade jag? Jo, lilla B scrappade ju ett finurligt block för ett tag sedan och lade ut på sin blogg. Jag härmar henne, tänkte jag fräckt, och så gjorde jag det. Mina block blev inte likadana men ganska fina ändå.

Jag använde mig av Tilda design papper och lite olika dekorationer som gamla knappar och pärlor ur mina gömmor. Det är viktigt att använda lim och tejp som är speciellt avsedda för scrappade alster - annars gulnar papperena lätt efter en tid. Jag köper ofta limstift och dubbelhäftande tejp när det är extraerbjudande i någon pysselaffär och har på lager. Färre än tre limstift hemma hos mig tyder på att jag är sjuk eller överarbetad, haha!

Inte vet jag vad man ska skriva i de här blocken men de kan väl fungera som gästbok, idéblock eller receptbok. Eller så sätter man in fina foton med snygga fotohörn. Dagbok kan också fungera om man inte är allt för hemlig av sig. Har ni några andra idéer hur man kan använda dem? Kanske borde jag lotta ut dessa också??? Vilket av dem ska jag lotta ut, tycker ni?11 kommentarer:

 1. Jättesnygga båda två,håller på det gröna.
  Många skulle bli lyckliga om de vann något av dem,tror jag.
  Inger

  SvaraRadera
 2. Jättefina. Håller med Inger, det gröna. Kanske för att jag gillar att sy.

  Jag pimpade faktist ett trist block strax efter nyår. Behövde ett block för anteckningar men i butiken fanns bara tråkiga. Undrar om jag fick inspiration av din lilla? Troligen. Hade nog inte kommit på det själv.

  Kram, S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underskatta inte dig själv, kära S. Du kan så mkt mer än du själv tror. Kram!

   Radera
 3. Vilka söta! Duktigt du är! :)
  Ha en fin fredag! //Elin

  SvaraRadera
 4. Duktig du är, blev jättefint. Önskar dig en riktigt fin helg, kram!

  SvaraRadera
 5. Riktigt fina, kanske bra att ha till alla recepturklipp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, jo, fast jag har ganska många receptblock redan. Därför får jag nog lotta ut dessa. Mitt hem svämmar över av alla grejer...

   Radera
 6. Va fina! Va duktig du är. För några år sen gjorde jag och min lilla tös ett kort till min syster med de grön-turkosa färgerna matchat mot brunt precis som du gjort! Lite komiskt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Ja, grönt och turkos går väldigt bra ihop! Kul att vi gillar samma färgkombo!

   Radera
 7. Åhhhh fina fina du vad fint du gör : ) Nu ska vi ut och cykla hela familjen kram Sofia

  SvaraRadera
 8. Duktiga du....
  Lärde mej nu ett nytt ord....pimpa;)
  Kram

  SvaraRadera