fredag 28 september 2012

Jag och min idol

I dag träffade jag min stora (fast till formatet lilla) idol Monika! Hon har just gett ut en kokbok som är så vacker att den borde finnas i varje hem. Förutom att den är vacker är den full av fantastiska men enkla recept för vardagsmatlagning. Jag ska laga alla recepten i den, utom de med griskött.

Boken heter Monikas vardagsmat och jag röstade på den i en kockutmaning, där priset var en weekend på Grythyttan. Det hade ju inte varit fel att vinna det!

Monika verkar vara en väldigt jordnära och trevlig människa. Jag har under en tid följt och kommenterat hennes blogg och när jag sa vem jag var, for hon upp och kramade mig. Bara så där. Jag är lite starstruck och lever i den känslan resten av dagen...

Nu sticker jag ut på stan och äter italienskt med vännerna Carina och Charlotte. Hrm... Kanske blir det friterad kronärtskocka med het mangosås. Pasta e contorni, som ligger i LInnéstan i Göteborg, har nämligen en gudomligt god rätt som heter så. Den är ett invärtes skönhetsmedel.

Ha en fin fredag alla ni fina bloggisar!

P.S. Jag är med på Monikas blogg nu i dag. Bara en sån sak, hihi! D.S.

13 kommentarer:

 1. Vad underbart Erika! :D

  Ps. Gillar du inte heller gris?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näpp, jag tycker att gris framför allt luktar läbbigt och dessutom är jag övertygad om att det inte alls är nyttigt! Kram!!!

   Radera
 2. Underbart vilket fint kort på er. Åhhh låter som en mycket mysig kväll med Italienskmat gahhh vad gott och tack för kommentaren i jackinlägget tack till din fina dotter som tycker att jag är söt blir så glad : ) kram

  SvaraRadera
 3. Åhhh wiiiiiiii Vilken grej! :) Vet du, jag tittade på hennes bok idag och så skriver du att du har träffat henne.

  Jag funderar också på det där om grisköttet. Gillar du inte det? Jag minns inte om du skrivit något om det tidigare :)

  Kram vännen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, boken är helt underbar! Den borde verkligen alla ha!

   Jag äter inte griskött eftersom jag inte tror att det är nyttigt. Jag har ledproblem och åt inte rött kött alls under många år, men numera kan jag inte låta bli. Äter lite lamm och nöt ibland men försöker hålla mig till kyckling och kalkon förutom fisk då. Kram!

   P.S. Jag tycker dessutom att griskött luktar förfärligt illa. D.S.

   Radera
 4. Ååå vad kul att få träffa henne! Jag gillar också hennes mat, stil och hus..verkar vara en varm människa..känns liksom genom tv-rutan!!

  Ha en trevlig kväll ute!!

  Kram Sanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon är himla trevlig och så avspänd. Hon gillar mat och krånglar aldrig till det. Jag gillar henne jättemycket! Tack, vi hade det fint! Kram!

   Radera
 5. Åh, vad kul att få träffa sin idol! Fin bild på er! Kram

  SvaraRadera
 6. Tack! Ja, det var helt overkligt! Kram!

  SvaraRadera
 7. Så glad för din skull att du fick träffa Monika och hon verkar ju minst sagt lika glad över mötet UNDERBART fina Erika. Här regnar det som om himlen vore öppen! kram från Hjo Sofia

  SvaraRadera
 8. Så kul att få träffa Monika, hurra för fina dig!

  SvaraRadera