måndag 10 september 2012

Måndag och dags för utmaning nr 2

Det är åter måndag och dags för utmaning nr 2. Den här måndagen är temat "Jag drömmer"  Är ni beredda på ännu en utvikning av mig som person? Okej, då åker vi.

Jag drömmer...

väldigt ofta konstiga saker på nätterna. Jag kommer oftast ihåg mina drömmar på morgonen och det är inte alltid jag kan med att berätta om allt märkligt som rör sig i min hjärna när jag sover.

Som barn drömde jag ofta mardrömmar om häxor, att jag var jagad och att jag kunde flyga. Jag viftade inte med armarna, utan steg liksom raklång rätt upp i luften av ren viljestyrka. Ofta var det kattdjur som jagade mig.

Jag gick också i sömnen och har gjort de mest konstiga saker nattetid. En gång gick jag och kröp ner i sängen hos min lilla brorsdotter Sara, som höll på att dö av skräck när hennes faster kom klampande mitt i natten. Men då var jag vuxen...

Att gå i sömnen ligger i släkten. Min mormor kissade i sin fars tofflor då hon gick i sömnen och hennes syster hoppade ut genom ett fönster. Tack och lov på första våningen... Min egen bror kissade i min översta skrivbordslåda och då var det nära att han strök med. Himmel vad förbannad jag var. Han var tio och jag femton...

Den konstigaste dröm jag har haft var nog när jag drömde att jag och Michael Jackson skulle gifta oss. Jag menar - visst var Michael en artist jag lyssnade på, men det var också allt. Som väl var hann vi aldrig till bröllopsnatten, utan när vi stod framför prästen vaknade jag. Fniss! Jag undrar vad det betydde?

Jag är intresserad av drömtydning på ett seriöst plan. Inte på det där fåniga viset, att om du drömmer om si eller så, ska du vinna pengar. Nej, jag tror att våra drömmar säger ganska mycket om vad vi vill och vilka vi är osv. Drömmer du om ett hus som du går in i, representerar det dig själv. Kanske går du vilse i alla rum och vet inte var du är. Inte så svårtolkat, eller hur? Vi går alla vilse i oss själva ibland. Ibland hittar vi nya rum inom oss själva, som vi inte kände till förut.

Återkommande drömmar är vanligt. Jag brukar befinna mig på resa. Jag har glömt väskan, är ofta naken och kissnödig. Tåget går och jag har ingen biljett och hittar inte rätt spår. På väg till flyget upptäcker jag att jag glömt passet hemma.

En favoritdröm var när jag för ca tjugo år sen drömde att jag och radioprofilen Tomas Tengby var ihop. Jag var kär i honom i flera dagar efter det. Sen sprang jag på honom IRL på Hemtex kort efter det. Att jag inte dog. Jag blev röd i fejjan och vågade knappt titta på honom. Han är ju inte så snygg, men jäkligt smart och begåvad och det beundrar jag mycket hos människor.

Nu ska jag sova och jag lovar att berätta mina drömmar för er imorgon, om de är spännande. Annars får jag lägga ut mitt favoritrecept på Drömmar, en favorit bland småkakor...


11 kommentarer:

 1. Intressant läsning, som vanligt hos dig! Jag drömmer, men kommer sällan ihåg drömmarna. När jag var yngre gick jag ibland i sömnen, men inget farligt hände :) Kram

  SvaraRadera
 2. Haha, drömmer vi samma drömmar? Jag känner så igen det där med att flyga av ren tankekraft.
  Och jag är också jätteintresserad av drömtydning. När jag hade det extra jobbigt i livet drömde jag ofta att jag var i ett badrum på ett eller annat sätt. Och det representerar verkligen intimitet och det djupa inom en. Önskan om befrielse och att rena sig själv. Att släppa taget. Jag har ett drömtydningslexikon som jag bläddrat i tusentals gånger.

  Haha, och att ha bråttom! Jämt i mina drömmar. Jag får ingen ordning på min packning. Lyckas inte hitta kläderna jag ska ha på mig.. kan inte slå in ett telefonnummer rätt när jag så måste skynda mig.. Hihi.

  Oftast drömmer jag fina drömmar. Eller konstiga. Mardrömmarna verkar som tur är släppt taget om mig. Nu är det en fröjd att sova om natten :)

  Ha en fin dag! kram och dröm sött!

  SvaraRadera
 3. Haha, jag minns pinket i lådan. Det finns fler som gjort likande. En av mina bröder har gjort en liknade bravad dock inte på mitt rum. Min make gick som liten in till sin syster och hon vaknade av att lillebror kissade på henne. Hon var nog mildare i humöret då, om hon då haft humöret hon har som vuxen hade han nog dött på stuts.
  Jag drömmer ofta och mycket, minns mina drömmar ganska väl och känslan jag haft i drömmen. Jag tror att det processas mycket om nätterna - tankar, känslor, händelser, vad som har hänt och vad som kanske ska hända.
  Du vet att jag ibland drömmer "konstiga" drömmar.
  Just nu har jag en hund bakom mig som nog drömmer om att hon jagar grannens katt. Hon springer med benen och gör pipiga och konsiga ljud. Låter nästan som om hon är lite andfådd.

  Kram, S

  SvaraRadera
 4. Det var ett tag sedan nu men jag har drömt många gånger att jag springer, som för att ta fart och när rätt ögonblick var inne for jag iväg upp i luften. Jag sprang och sprang och sedan flög jag iväg.

  Jag har minsann åkt motorcykel med Filip (Fredrik och Filip) i Hollywood. Jag vandrade runt i ett mycket fint område och jag hade kjol på mig. Då kom Filip körandes på en motorcykel och han hade nätbrynja (?!) på sig. Han stannade och sa att jag skulle åka med. Nej sa jag och jag har kjol på mig. Det gör inget sa han, dra den upp över benen bara. Och jag gjorde det och åkte iväg.

  Herregud, var kommer allt ifrån?! Filip?! Men jag minns att jag hade snygga ben i drömmen :))

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 5. Hahahaha! Jag drömmer också konstiga saker. Och kommer ihåg dem, precis som du. Jag går dock inte i sömnen, men jag minns att jag många gånger fått påpekanden från folk att jag pratar i sömnen. Jag kan kläcka ur mig de mest genanta saker tydligen.. Hum, man vet inte riktigt om man skall skratta eller gråta ibland ;)

  Kram, Andrea

  SvaraRadera
 6. Jag måste ställa frågan (har fått konstiga bilder i mitt huvud), hur gammal var din mormor när hon kissade i sin fars tofflor??? Hon kan ju ha varit en liten flicka, men hon kan ju också ha varit en gammal mormor som sparat sin fars tofflor!!! Hjälp mig att räta ut mina ??? till !!!

  /Katarina

  SvaraRadera
 7. Haha, jag borde skrivit att hon var em liten flicka när hon gjorde det och inte en mormor. Men jag förstår att tanken slog dig. Kram på dig!

  SvaraRadera
 8. Så kul att läsa (inte helt ovanligt), en del kissolyckor i familjen - tänk som det kan bli!
  Anki är den av oss som mest är "igång" på nätterna, vet inte hur många gånger vi båda vaknat av att hon ligger och gapskrattar:) Håkan mest snarkar...:)

  SvaraRadera
 9. Hej vännen jag har skickat ett mail till dig på hotmail! YOU GOT MAIL ; ) kram Sofia

  SvaraRadera
 10. Ha ha! Är också en sådan som drömmer mycket :)
  Kul inlägg i utmaningen!

  SvaraRadera
 11. Ja att drömma är spännande ;) Här går ingen omkring på natten (vad vi vet om åtminstone)!

  SvaraRadera