onsdag 5 september 2012

Värt att fira!

Jag passerade för en tid sedan femtiotusen träffar på min blogg och vill gärna fira detta! Tänk att så många vill läsa det jag skriver - det är fortfarande svårt för mig att förstå. Men jag fortsätter på den inslagna linjen och funderar vidare. Det kommer att bli lite mer pyssel här framöver och recept kommer ni att få fler, det lovar jag.

Jag ska ordna en liten tävling här på bloggen inom de närmaste dagarna. Vinsterna blir saker som är bra att ha när man bakar eller lagar mat. Håll utkik!

Till helgen ska jag ha kräftskiva (och födelsedagsfest) för några vänner, varav två är unga män som är på besök från Uganda. De har aldrig tidigare varit utanför sitt hemland, och deras besök här har naturligtvis varit rena kulturkrocken för dem. Liksom det var för mig, när jag var i Uganda i våras. Bilder och recept från denna kräftskiva kommer att läggas upp. Jag gissar att det blir roligt att försöka få dem att sjunga med i våra snapsvisor och sörpla kräftor. Jag tror dock att jag skippar att lägga upp våra sånginsatser...

I väntan på att börja laga maten googlar jag på recept. Röda kräftor ska inhandlas, bland annat, men jag måste koka en ny lag för att de ska smaka bättre. Jag funderar på en från Allt Om Mat.

Bild: Remsans bistro
Dessutom tänkte jag baka brödet själv, och då är väl Foccaccia det bästa valet, eller vad säger ni? På bloggvännen Emmys fina blogg Remsans bistro kan ni hitta ett recept på ett underbart bröd. Klicka HÄR så kommer ni dit!

7 kommentarer:

 1. Så klart det ska firas, grattis! Men absolut inte svårt att förstå tycker vi som gillar att läsa dina ofta tankeväckande inlägg, så mycket vi har pratat om i köket efter att ha läst flera av dom:)

  Och kräftskivan lär bli en riktigt spännande upplevelse för alla deltagarna säkert, ser fram mot rapporten...
  Kräftlagen vi la våra kräftor i var från Allt om mat, fast vi slängde i mer salt så den kan vi rekommendera.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Grattis! Är inte alls förvånad över att vi vill läsa din blogg :) Jag tycker om blandningen av mat, bakar och funderingar ;))

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
 3. Nämen, grattis till så många besökare! :) Du vet att jag är ett stort fan ;)

  Vad kul med besök långväga ifrån. Måste vara en kulturkrock det där med kräftor? Eller äts det på många andra ställen? Hm....
  Ser fram emot att höra hur skivan går!

  Ha en fin kväll! kram

  SvaraRadera
 4. Jag gillar din blogg med dina tankar och berättelser! Kommer att bli roligt att höra hur kräftskivan gick! Kram

  SvaraRadera
 5. Grattis, kul!!!

  Foccaciabröd gör jag ofta till kräftor, supergott! Gjorde det i helgen och använde mer olivolja än jag brukar, vilket gjorde brödet bättre än någonsin.

  Kram Malin

  SvaraRadera
 6. Stort grattis till antalet besökare! Tycker du har en finfin blogg och precis som föregående skriver så är den mycket tänkvärd. Förstår att andra också gillar att kika in här precis som jag gör (även om jag kanske inte alltid kommenterar).

  Spännande med kräftskiva, kram!

  SvaraRadera
 7. Grattis vännen! Självklart vill vi och flera med oss kika in hos dig!

  Gud, så kul med kräftskiva med utländska gäster! De kommer säkert tro att ni är smått galna, ha ha... Ser verkligen fram emot rapport om vad de tyckte.

  Focaccia är perfekt bröd på alla fester tycker jag. Senast hade vis så mycket ost och tomater i flera av rätterna så jag toga bara oliver i så som på bilden. Men det kan inte blir för mycket, så peta ned fetaost, oliver och tomater tätt över hela brödet. Blir ännu godare då. Lycka till! Kram.

  Helt okej med bilden, btw.

  SvaraRadera