söndag 16 september 2012

Söndagspyssel

Först vill jag bara påminna om min tävling! Sista dagen i dag att vara med för att ha chans att vinna bakgrejer eller ett anteckningsblock, för recept kanske? Klicka på bilden till höger så kommer du till tävlingsinlägget!

I dag är det söndag och veckans sista dag. Jag brukar jämt tycka att söndag är veckans sämsta dag och kan inte njuta av ledigheten, då jag ser en ny arbetsvecka hota å det snaraste. Men i dag har jag en massa projekt som ska genomföras, så jag kommer nog inte att ha tid att noja. Nästa vecka är en hemsk vecka, rent arbetsmässigt. Jag har så många olika uppgifter att jag kommer att krokna om kvällarna. Därför måste jag nog passa på att få saker gjorda i dag.

Ikea kommer att få ett besök av mig och J. Nya krukväxter måste inhandlas, eftersom jag tydligen har alltför gröna fingrar. Mina växter blir alltid skyhöga och ryms inte längre i mina fönster. Nu ska jag köpa suckulenter som inte KAN bli så stora. Sen blir det samma grejer som alltid, ni vet - värmeljus och en toaborste osv. Dock inga chips och definitivt inga servetter. Jag har en hel låda full och har köpstopp på servetter just nu...

Sen blir det klippa gräs, laga mat, städa hemma, läsa en fackbok m.m.


Jag lovade ju att visa bilder från vår kräftskiva med vännerna Martin och Mathias från Uganda. Nu har jag äntligen lagt in dem på datorn. De två unga männen som arbetar som lärare i Mbale, Uganda, har åkt tillbaka och jag hoppas att de får det bra i fortsättningen. De hade aldrig varit utanför Uganda förut och tjänar dessutom inte mer än att mycket av det vi dagligen får här, var rena lyxen för dem. En lärare i Uganda tjänar 600 kronor i månaden. Visserligen är saker billigare där än här, men ändå. Att köpa en dricka på restaurang kostar ca 5 -6 kronor men när lönen inte är högre blir det ändå omöjligt att unna sig allt det där som vi inte alltid reflekterar över. En fika på stan, ett biobesök, ett par nya skor (bara för att de är snygga) osv.


Kräftor var en ny upplevelse för afrikanerna, liksom musslor och räkor. De tyckte att det var ganska gott och åt faktiskt upp alla kräftorna. Det måste betyda att de inte åt av ren artighet, för det fanns annat här i Sverige som de inte uppskattade lika mycket, och det berättade de så klart. Liksom jag gjorde när jag var i Uganda. Deras majsgröt var t.ex. inte direkt det godaste jag ätit. För att inte tala om den torkade fisken. Är det någon som minns den torkade hundfisken "Vov" från sjuttiotalet? Ungefär så var känslan av den torkade fisken som jag skulle äta. Tur att det fanns en hungrig hund under bordet där jag var bjuden på middag... Han var jätteglad!

Mitt internet är så långsamt i dag att det får bli några bilder. Jag gjorde en dumhet när jag bytte avtal...


12 kommentarer:

 1. Hej vännen känner igen mig ang köpstoppet på vissa varor ; ) Tack vare att jag och Bella är lediga på måndagar så har jag aldrig söndagsångest längre vilket känns lyxigt. Hoppas du inte måste ta ut dig alldeles för mycket i veckan : ( Idag ska barnen på barnkalas så nu ska jag slå in presenter. Mysiga bilder från kräftskivan kan tro att det var exotiskt för gästerna : ) kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Åh jag tycker tapeten är så snygg. Passar bra i ditt kök. För jag antar att det är hemma hos dig. Jag hade också svart tidigare på kaklet precis som du har. När jag blev trött på det drog jag bort det för det var något jag klistrat dit.

  Haha igår stod jag och höll i ett paket med servetter men la tillbaka. Har tillräckligt mycket i skåpet. Men det är ju så kul med servetter. Nej, verkligen för lite lön, 600 kr för en lärarlön är för lite. Är dricka så dyrt där som 5-6 kr?

  Det låter som svenska namn de har. Men många namn är ju inte "svenska" från början heller. Han är söt han längst bort till vänster ;)

  Fy för torkad fisk. Det gillar jag inte.

  Oj vilken vecka du kommer att ha. När det blir så är det bara att beta av dag för dag. Jag brukar försöka sluta tänka framåt. Jag tar dag för dag. Till sist tar jag några timmar åt gången bara. Sen säckar jag ihop och det tar flera dagar att återhämta sig till det normal-trötta stadiet. Jag ska tänka på dig i veckan och hoppas att det går bra för dig.

  KRAM!!

  SvaraRadera
 3. Kan tänka mig att det var en upplevelse för dem att äta kräftor och musslor! Hoppas du får en givande dag och inte en alltför stressig kommande vecka! Kram

  SvaraRadera
 4. Tänk om man hade FÖR gröna fingrar... Här är det helt tvärt om. Jag dödar allt grön som kommer i min väg så jag måste ha växter som klarar sig utan både sol och vatten ;)
  Är också sugen på en tripp till IKEA. Hade en piffdag med mamma och syster igår och fick det så fint i vadagsrummet så nu är jag sugen på att fixa de där sista detaljerna.. och så är det ju resten av hemmet.

  Oj, ja jag funderade just vad de tyckte om kräftorna. De ser ju helt enkelt groteska ut även om de smakar mumma! Och så kul att de verkade gilla det :)

  Hoppas att du får en fin vecka, trots att den verkar vara fullspäckad.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Tar gärna en bit av dina gröna fingrar, mina har inte ens en uns av grönt i sig. Jag köper bara växter som inte behöver så mycket vatten, och helst de växter som visar mig när de är törstiga. De som visar att de är törstiga genom att dö, kommer inte in i mitt hem. Jo, kanske in och snabbt ut, i likpåse...

  Vilken upplevelse att få vara med om en tokig svensk tradition som kräftskiva. Hattar på huvudet och sedan sörpla i sig något som mest liknar en skorpion.

  Ha en så bra vecka som du kan, trots allt dina uppdrag.

  Kram Malin

  SvaraRadera
 6. Bästa mamma! Vad mysigt ni ser ut att ha haft det. Och vad söt Pernilla var på den bilden, visar bra på hur stämningen såg ut att ha varit.

  Roligt med IKEA, hihi vi får väl se om du kan hålla dig borta från alla fina servetter. Får väl se om jag kan dra med mig Martin till IKEA när det är dags att flytta.. Örebros IKEA är tyvärr Sverige minsta (tror jag), och skitdåligt. De ska bygga nytt om några år men det kan man ju inte vänta på!

  Jag jobbade igår och kom hem strax innan två. Så idag är jag trött med rätta och nästa vecka blir rolig med skola, jobb, mässa och att träffa ER!

  Puss du är bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskade ungen min! Du är så välkommen hem! Jag har längtat efter dig, precis som vanligt. Nu är hösten här och vi frå mysa lite om kvällarna. Kanske spela spel och så har jag ett nytt recept att testa på dig. Jag köpte inga servetter, hihi!
   Kram!!!

   Radera
 7. Vilka fina bilder! Tack återigen för en fantastisk födelsedagskräftskiva! Du är verkligen världens bästa kompis! Martin och Mathias fick verkligen en upplevelse för livet! De tyckte att det var fantastiskt!

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Härlig kräftskiva!

  Höstkram från Andrea

  SvaraRadera
 9. Låter som att vi har samma sorts fingrar då, här växer också växterna ur fönsterna. Kärt bekymmer visserligen, men vi har så svårt att göra oss av med de stora så det blir nästan lite väl mycket växtlighet...

  IKEA har vi inte besökt på evigheter, trivs inte alls på Malmös nya av någon anledning. Tråkigt eftersom vi nu kan ta tåget dit...

  Tänk att de gillade kräftorna, undrar just vad de hade tyckt om inlagd sill och surströmming?

  Hopas du fixar veckan,
  kramar

  SvaraRadera
 10. What a day!I'll always remember it.Again,please let me join the academy!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Join the academy??? Dream on, haha!

   Nice to see you on my blog! Take care and say hello to Mathias from me!

   Radera