onsdag 26 september 2012

Present mitt i veckan, salt och annat gott

Igår var jag ute på restaurang med fina vännen och före detta arbetskamraten Birgitta. Vi åt spanskinspirerad mat och pratade om allt och inget i fyra timmar, utan att ha bråttom hem. Så skönt med en riktigt god vän som man kan berätta allt för, skratta, gråta och bara vara med. Efter en dag som inte var den bästa i mitt liv, kändes det skönt att få vara mig själv en stund och koppla bort allt stressande runt omkring. Fina Birgitta är en fantastisk matlagare och inredare. Hon har ett hem som är otroligt smakfullt inrett och hon bjuder på vällagad och genomtänkt mat, med ett stort hjärta bakom.
Tveksam bildkvalitet, jag vet, men jag hann inte fota bättre

Min hjärna är täckt med teflon, så jag glömde att ta med Birgittas födelsedagspresent igår. Hon kom däremot ihåg min, och jag fick ett ljuvligt paket med saker som jag älskar! Rosa och svart flingsalt, citronströssel format som små, små citroner, underbara mini-loaf-formar av papp och en pralinform från favoriten färgglada Rice. Åh, vad sådana presenter gör mig glad! Varje gång jag använder dessa saker kommer jag att tänka på den jag fått dem av, och då känns det som om hon är med när jag smälter choklad, strör salt på de mörka chokladkolorna och bakar minimuffins. Tack!


I dessa ska bakas fina små, avlånga muffinsar.
Eller så gör jag små portionspatéer?
Birgitta hade köpt formarna till mig i lilla staden Tranås, men jag kan inte se någon tillverkare på paketet. Jag hittade dock en fantastisk nätbutik med de mest lockande bakformar, för den bakintresserade. Cake craft shop heter den och där säljs de mest otroliga formar och baktillbehör. Jag blir alldeles lycklig av vackra ting (säkert en störning) som dessa. För visst är en god kaka i en vacker förpackning lite, lite godare än den i en ful!?

Flingsalt är en av Guds gåvor till matbloggaren, håller ni inte med mig?! Man kan använda det på så många sätt och till så många olika rätter. Förutom som krydda på mat, är det perfekt till desserter med choklad, för att pigga upp smaklökarna lite.
Bild: www.thespicetree.se

Hos The Spice Tree finns många spännande recept som man kan inspireras av om man gillar olika kryddor. Deras flingsalt är gott och vackert, men de har också andra förföriska produkter. Åh, jag borde nog jobbat med mat istället för det jag gör i dag...

7 kommentarer:

 1. Härliga presenter av fina vännen, guld värt! Kram

  SvaraRadera
 2. Lycka är att ha fina vänner och vilka fina saker du fick : ) gahhhh vill ha ; ) kram Sofia

  SvaraRadera
 3. Kära, kära Erika vilka underbara timmar vi hade tillsammans med avslappnat samtal. Jag kan inte uttrycka mig lika vackert som du men jag är väldigt glad att du finns.
  Kanske skulle du undervisa i vacker och god mat för intresserade istället för i grammatik för dem som är ointresserade. Kram bp

  SvaraRadera
 4. Visst är det extra fint med vänner som vet precis vad som gör en extra glad och som man kan dela det mesta i livet med!

  SvaraRadera
 5. Godnatt finis hoppas du haft en bra dag. Vilket väder : ( sol imorse men eftermiddagen var hemsk med ösregn : ( Var i Tidaholm en sväng på ett möte (vabbar med Bella) Mötet var inte kul : ( men chefen var nöjd med mig och kollegan vilket alltid är skönt. En del alltså gahhhhhhhhhhhh stor kram Sofia vabbar im med sedan jobb igen : ) kram Sofia

  SvaraRadera
 6. Vilka finfina saker, jag har nog samma störning som du :) Måste kolla in länken :)

  SvaraRadera