Carinas aprikossås
10 torkade aprikoser (3 dl vatten för blötläggning)
2-3 schalottenlökar
1 msk margarin
1 dl vitt vin
½ msk grönsaksbuljong
½ msk asiatisk chilisås
¼ krm cayennepeppar
2 msk margarin
1. Slå kokande vatten på aprikoserna och låt dem ligga i blöt över natten.
2. Strimla löken och bryn den i 1 msk margarin. Tillsätt vin, aprikoser, buljong och blötläggningsvatten. Låt småputtra under lock tills aprikoserna har mjuknat helt.
3. Mixa slätt, späd eventuellt med vatten. Smaksätt med chilisås och cayennepeppar. Hetta upp och vispa i 2 msk margarin, lite i taget.
Ät med ris, kyckling eller quorn och en god sallad.
Åhhh vad det lät gott! Hoppas din helg varit bra? Hälsa J : ) kram från ett snöigt Hjo /Sofia
SvaraRaderaOj, har ni snö? Här är det åtta minus men ingen snö tack och lov! Kram!
RaderaGillar att det är lite cayennepeppar i den... lite sting ska det vara ;) Kram!
SvaraRaderaJa, det där kan man ju också variera som man vill. Jag älskar också sting! Kram!
RaderaCayenne är finfint! Låter gott till aprikoserna. Kan tänka mig att det här är gott till helstekt kyckling!
SvaraRaderaJag har bara ätit den till filé men det är klart att helstekt kyckling alltid är godast!
RaderaVerkar jättegott och passar min matlagning. Jag kopierar!
SvaraRaderaTack och kram!
Vad bra! Gör det! Största kramen!
RaderaLåter väldigt fräscht! Kram.
SvaraRaderaTack! Kram!
RaderaLåter mumsigt! Asiatisk chilisås, är det samma som sweet chilisås eller inte? Kan inte minnas att jag har sett det i butikshyllorna, men så har jag ju inte tittat efter det heller ;)
SvaraRaderaMå så gott!
Ja, det är i alla fall vad jag använder! Må så gott du med!
RaderaJag gjorde en liknande en gång när jag hade gäster fast utan hetta. Fick mycket beröm för den.
SvaraRaderaHa en skön vecka nu!
KRAM
Du är het själv, snäckan! Kramar!
RaderaLåter som en riktigt god sås. Sås är a och o i mat tycker jag. Sås kan jag äta med sked. :-)
SvaraRaderaKram kram
Sås SKA ätas med sked om du frågar mig! Kram!
RaderaJag som har kommit över "ingen-frukt-i-min-mat-perioden" tackar och bockar för detta recept!
SvaraRaderaJag har också varit av den åsikten men backat lite. Ibland är det gott.
RaderaWow, vilken spännande sås! :)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Detsamma fina du! Kram till dig!
RaderaVad spännande det låter med aprikossås! Kram!
SvaraRaderaJa, den är supergod! Kram!
Radera