torsdag 26 maj 2011

Ett glas rött

Ett glas rött och jag varvar ner efter en lång dag. Mindre förkyld dock! Jag har packat väskan inför Stockholmsresan imorgon. Jag ska hälsa på en underbar vän som jag lärde känna i min hemstad Karlskrona för ungefär 28 år sedan. Tänk att vi har varit vänner så länge, Nina och jag. Nåväl - jag ska roa mig och ha det bra ett par dagar. Det ska bli kul att se Ninas nya lägenhet mitt inne i centrala Stockholm. Nära till affärer - jag vet - det är aldrig bra...

I mitt grönsaksland här hemma i väster gror det dåligt tycker jag. Men det har varit ganska kallt och jag får väl tåla mig lite. Rödbetorna kommer väl upp när solen tittar fram igen, hoppas jag. Gräsklippning och ogräsrensning stod på kvällens schema i alla fall. Jag hann precis innan regnet föll.

Igår bakade jag pizza hemma med mozzarella, kalkonfärs, rödlök och hemlagad tomatsås. Hur gott var det? Precis så gott som det ser ut, hihi!


När jag lagar tomatsås använder jag gärna min gamla gryta från Le Creuset. Jag har ett par stycken men den här är min favorit. Mamma lagade alltid kalops i den när jag var barn, och jag minns hur gott det luktade i köket. Sedan ställde hon grytan på bordet och vi åt tills vi blev fyrkantiga. Mammas mat...


Min mamma är väldigt duktig på att brodera korsstygn. Jag är inte så värst förtjust i tavlor med korsstygn men en duk i rätt färger kan vara fin tycker jag. På det lilla slagbordet i stugköket ligger en duk som mamma sydde till mig för ett par år sedan. Då hade jag den som julduk men i stugan passar den när som helst.

 Nu är det dags att avsluta dagen. Sov gott alla fina!

2 kommentarer:

  1. Ha det så kul i Sthlm.
    Korsstygnen du skriver om, gav mig en hel drös med flashbacks från den gamla skoltiden. Sy- och träslöjdshändelser genom åren och vidare till udda lärare. En del bra och andra en hel del mindre bra, ganska usla faktiskt. Det är länge sedan, kusligt länge sedan. Undrar vart de åren tagit vägen för de syns ju varken på dig eller mig.
    Ha en skojig helg! Kram, S

    SvaraRadera
  2. Nej,som väl är åldras vi inte, du och jag... Kram!

    SvaraRadera