söndag 22 maj 2011

Tre övernattningar i rad

Nu är jag hemkommen till lägenheten i väster, efter fyra fantastiska dagar i lilla stugan. I torsdags bestämde jag mig för att ta ut en semesterdag på fredagen för att kunna njuta riktigt av kolonilivet. Jag och lilla B åkte som en resandefamilj med spårvagnen från väst till öst. Det tar en timme ungefär men det jobbigaste är alla väskor som ska dras. Goliat måste dessutom bäras på och av spårvagnen eftersom han är så klumpig, lille vännen!
Många hinder för den som är kortbent!

På fredagen skulle lilla B till skolan och jag hade en ledig dag framför mig. Olskroken heter ett litet salutorg som ligger nära kolonin, och dit begav jag mig för att bland annat proviantera inför lördagens kalas. En fika med finaste Birgitta hanns med innan jag släpade mig hem med glass, chokladsås, mat och annat i mina välfyllda påsar.


Väl hemma i stugan rensade jag det aldrig sinande ogräset och firade min seger över detsamma med en kall Carlsberg på stugans trappa. På kvällen bakade jag syltkakor och glassrån. Eller snarare - jag bakade glassbägare... Vi kan ju säga att det skulle bli bägare, men det är inte hela sanningen. Nåväl, de böjde sig villigt över glaset jag satt fram och så fick det bli. På lördagen tog gästerna för sig av glassbuffén och verkade ganska nöjda...

Bägare, kola- och chokladsås,
grädde, glass i fem smaker, sex
sorters strössel, kaffe, te och
saft. Alla verkade nöjda!         
 Jag fick en massa fina saker trots att jag inte fyllde jämt. En underbar bok om svensktillverkade serviser. Jag som älskar femtio- och sextiotalsporslin har nu en fantastisk guide till dessa olika tallrikar m.m. som jag gärna köper på loppis. Tack Inger och Lennart!

Dammsugaren är min favorit!

Av Pernilla fick jag två enorma lavendelbuskar som nu pryder min rabatt! Hon hade desstom med sig en flaska mycket gott vin! Tack finaste du! Av kusin vitamin fick jag en massa saker: Klänning, blus, vallmofrön, en betonggroda och de underbaraste små bakelser som hon virkat själv!

Kvällen ägnades åt grillning och vindrickande. Vi spelade Matspelet när min kära mor dök upp efter sin kanalbåtsresa i England. Allt var frid och fröjd förutom att jag drabbats av en förkylning! Jag hoppas verligen att jag piggar på mig till nästa helg då jag åker till Stockholm!


Grodprinsen


4 kommentarer:

 1. Du verkar ha haft en underbar helg. :)) Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, bättre än vanligt! Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Oj vad fint det blev med glassbuffen! Nastan finare med bagare tycker jag, far plats med mer glass ocksa!

  SvaraRadera
 4. Tack vännen! Du vet hur du ska muntra upp din mor, men som alltid har du rätt i det du skriver! Vi får fixa glassbuffé när du är hemma igen. Men med hemmagjord glass då!

  SvaraRadera