söndag 1 maj 2011

Sköna maj välkommen!

Jag har haft fullt upp de senaste dagarna med att gräva, plantera och så i vårvarma jorden. När man som jag har två ställen att fixa med blir det lite extra mycket jobb så här på våren. Men det är alla gånger värt det när man sedan får njuta av hur fint det blir i trädgårdarna.
Rabarbern växer rekordfort i år!

I går, på Valborg, var jag hemma i lägenheten och roade mig med att gräva upp hela trädgårdslandet. Det växte nämligen kirskål över ungefär halva jordytan. Denna förbannelsens växt. Ja, jag vet att man kan äta den men jag har ärligt talat ingen lust alls. Den kväver allt annat i sin framfart...

Nu fick jag hjälp av stora F, så det gick relativt fort ändå. Jag sådde sedan orange rödbetor, lila och gula morötter, sommarsquash och ruccola. Det ska bli spännande med alla dessa färgglada grönsaker! 

Stugan börjar bli vårfin!
I dag, första maj, har vi varit i stugan i flera timmar. Jag hade en del saker att ta med (bland annat en liten hund) så det blev ingen cykeltur i dag. Jag har cyklat sju mil och simmat två morgnar den här veckan, så tränat har jag gjort hur som helst.

Nåväl, vi åkte till kolonin på morgonen. Det var kallt men soligt. J hade kortärmad tröja och shorts - jag var glad att det inte var jag som klätt mig så. Vinden var iskall men när vi kom igång och jobbade fick vi upp värmen. Goliat busade och solade om vartannat. Han älskar koloniliv!

Världens bästa J!
J klippte gräset och gödslade jordgubbsplantorna med kogödsel. Han vattnade så fint som ni kan se. Vi fick besök av världens goaste Lena också. Hennes och Pelles stuga är ute till försäljning, så hon fikade hos oss medan det var visning. Goda små mandelskorpor hade hon med sig och fin-vovvarna Findus och Harry, till Goliats förtret. När de hade gått sprang Goliat bort till soffan där de varit bundna och avverkade en stor pinne så att flisorna rök. Liten hämnd är också hämnd...
Världens bästa Lena!


Vi täckte sådden i pallkragarna med täckväv för att det skulle bli lite varmare och goare för de små fröna. Rädisorna har redan tittat upp förstås, men jag vill ju inte att de ska frysa. Den inomhusodlade ruccolan växer för fullt i lägenhetsträdgården, men i kolonin låter den vänta på sig eftersom jag sått fröna ute. J är lite orolig för att det inte ska bli tillräckligt med ruccola, så jag sådde en rad till i kryddlandet för hans skull. Det är han värd tycker jag.
Det växer bra i kryddträdgården.

Vi gjorde en hel del annat också men det bloggar jag om imorgon. Nu är det dags att sova!

2 kommentarer:

  1. Jag provar att kommentera igen. Vad härligt det ser ut! Lika fint som
    i verkligheten. Kram Lena

    SvaraRadera
  2. Tack - det var du som förgyllde vår söndag!!! Kram!

    SvaraRadera