måndag 23 maj 2011

Present och minidrivhus

Förra veckan fick jag en avi om att ett stort brev fanns att hämta på mitt postutlämningsställe i närheten av där jag bor. Jag knatade dit och hämtade ett stort brev/paket med okänt innehåll. I paketet låg grattiskort och hälsningar från min allra bästa barndomsvän, Susanna. Hon har en otrolig fingertoppskänsla för presenter och lyckas alltid pricka in vad jag tycker om. Tack finaste Sanna!

Ett par rosa potatisskrubbsvantar låg i paketet - i Blekinge säger man "nypotatis" och det var också texten på vantarna! Dessutom hade hon köpte TVÅ underbara magasin fulla av spännande mat och artiklar om trädgård och odling. I den ena fanns tips om hur man enkelt kan göra små drivhus av PET-flaskor.

Genialt i all sin enkelhet. Bara att ta bort flaskorna när de små plantorna tagit sig lite mer. Eftersom korken är borta får de luft och även vatten.

Bakom flaskorna ser ni våra tomatplantor. En bifftomat med flera "hus" och en cocktailtomat. Kanske köper jag fler plantor och sätter i lådan längst bort, men jag är sugen på gurka också. Växthus krävs för gurka säger de flesta, men jag undrar om inte de skulle växa mot denna vägg som är så varm och skyddad? Någon som har erfarenhet av detta?

1 kommentar:

  1. Det här med PET-flaskorna var ju smart - att man inte kommit på det själv?! Nu slipper jag dessutom gå och panta dem...

    SvaraRadera