fredag 13 maj 2011

Trasmattor

Nu har de nya trasmattorna kommit på plats i stugan, och det blev riktigt fint! Jag tycker om det grå och vita, och letar nu efter ett gammalt soffbord som jag kan måla om, och patinera. Det vi har följde med i stugköpet och är nästan det enda vi har sparat av det ursprungliga. I köket står också Emgards gamla köksbäddsoffa - den som hon och hennes syster sov i som små. Hon besökte oss nu i våras och bekände att hon mer än en gång ångrat att hon inte tog med soffan när hon sålde stugan. Fast å andra sidan var hon glad att vi tycker så mycket om den. Finfin med hjärtan i ryggstödet.
Emgards soffa
Vi har ju gjort om köket i stugan lite grann. Skåpen var ljuslila vilket inte är någon favoritfärg precis. Jag köpte den gröna färgen "basilika" och målade över så länge. Vi ska göra en större renovering senare men en sak i taget. Soffan är densamma som förut, men vi har lagt en grön pläd som sittunderlag i väntan på att klä om den. På väggen ovanför ska vi hänga upp små tavlor med floramotiv som jag ramat in i vita Ikearamar. Foto kommer när det är klart.


4 kommentarer:

 1. Vad fint det blev med mattorna!!

  SvaraRadera
 2. Tack - jag har letat länge!

  SvaraRadera
 3. Men vilken grymt snygg soffa - jag blir svårt avundsjuk! Jag letar något liknande till mitt lägenhetskök (inte så fel som det låter...) och punktbevakar lite olika loppisar så länge.

  SvaraRadera
 4. Ja, visst är den härlig! Jag har en vän i Månstad utanför Limmared som i sin tur har en vän som säljer kökssoffor i massor. Han har en hel lada full... Jag vill köpa fler men de får ju inte plats, haha! Hör av dig om du vill ha telefonnumret... Men det är ju en bit att åka förstås.

  SvaraRadera