måndag 9 april 2012

Bilder från påskhelgens koloniliv

Det här inlägget blir lite av en bildkavalkad. Vi har haft en härlig kolonihelg, om än lite småkallt väder. God mat, enkelt leverne och mycket utomhus och frisk luft. Titta själva:


Växterna växer uppåt trots det kalla vädret. Gröna knoppar och blad står emot nattens frost och när solen tittar fram under dagen sticker de iväg ytterligare några millimeter. Kärleksörten är på gång. Det känns trösterikt!



Pionerna ser ännu inte mycket ut för världen men när de blommar är de så vackra att jag får ont i hjärtat. Stora och kraftiga blommor som måste stöttas för att inte brytas av. Lite mer värme så är de snart uppe.


Blåmesen modell större har vi fått av min omtänksamme pappa, som gillar att ge presenter. Först var fågeln en rörelsevakt, och kvittrade högt när vi gick förbi. Bra för att varna för objudna gäster. Nu har den dock tystnat. Men den sitter där den sitter. Lilla B tycker att den är ful men jag och J gillar den på nåt sätt.


Staketet kring trädgården har länge behövt bytas ut, men nu blev det akut. delar av träet trillade helt enkelt bara bort i små bitar. Vi har bestämt att det inte är någon idé att bygga nytt staket innan grävmaskinen varit här och grävt för dräneringen. Sedan ska det bli nytt så klart.


Liten knubbig hund funderar på om det går att ta sig ut mellan spjälorna? J är ju på andra sidan och fixar med nya tvärslån till staketet. Hrmmmm... Jag vilar hakan på staketet medan jag funderar.



Man kan ju alltid försöka käka upp mattes scilla när hon inte ser. I väntan på att få gnaga på staketpinnarna.


J är en riktigt "handy man" med tungan rätt i mun och skruvdragaren i högsta hugg. Han lagade staketet så fint att den lilla knubbiga hundens planer på att rymma gick i stöpet. Han skuttade dock ut en gång men sedan var det bom och stopp.



Jag kokade kaffe och bjöd på finlakrits i choklad. Vi satt på verandan som solen värmt upp till en högst behaglig temperatur. Rosmuggarna har vi också fått av min snälla far.



Liten knubbig hund vilade ut innanför verandadörren i solstrimman som värmde gott. Spana in hur han sitter med sina baktassar! Han langar fram dem mellan framtassarna soom en liten kanin. Gullevovven!

På kvällen pustade vi ut och lagade lammstek i gryta, med örter, rödvin och kopiöst med vitlök. Jag hällde på lite balsamvinäger också, vilket blev mycket gott. Till detta stekte jag champinjoner som också de fick bräsera i balsamvinäger med päronsmak. Ugnsbakade färskpotatisar med timjan slank också ner.

Till maten drack vi ett italienskt vin som finns på box, och kostar 199 kronor. Smaken är enligt Systemmbolaget Kryddig, något utvecklad smak med inslag av fat, mörka körsbär, katrinplommon, basilika och choklad. 

Detta vin dricks med fördel till lamm- eller nötkött. Vi tyckte att det var gott.

18 kommentarer:

  1. Vad mysigt ni ser ut att ha haft det! Jag ser fram emot att komma ner någon helg och ha det trevligt och hjälpa till i trädgården :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag bokar in dig på rensning av trädgårdsgången. Din mors rygg är inte vad den varit!

      Radera
  2. Åhhh vilka underbara bilder Erika : ) Så mysigt och tack för vintipset mottas tacksamt : ) Ha det så mysigt ute i 1700-tals huset idag : ) Tack för födelsedags hälsningen till Bella<3 kram kram din bloggvän Sofia

    SvaraRadera
  3. Jag gillar dina inlägg, man blir alltid på bra humör när man läser hos dig! Fina bilder, hunden är så söt :) Kram!

    SvaraRadera
  4. Ser ut att ha varit en fin helg :)
    Hoppas att resten av veckan fortsätter lika bra!
    //Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Detsamma önskar jag dig och din familj!

      Radera
  5. Lille söte Goliat. Fick inte den lille svarte följa med?
    Håller lite med dotra din angående fågeln, inte ful men den ser allt lite onskefull ut. Men är man vaktfågel så är man.
    Kram, S

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fågeln ÄR ondskefull - du har helt rätt, kära S! Den lille Svarte rymmer från kolonin och har allt för kul uppe i skogen, ensam. Han vill inte sitta inne i stugan när vi är ute - då tjuter han som en stucken gris. Men vi ska täta alla stakethål - sen får han komma. Kram!

      Radera
  6. Koloni, det har vi också haft funderingar på verkar så himla mysigt och perfekt när man som vi bara har en pyttebalkong. Men priserna här nere är hutlösa och de verkar inte alls vilja sjunka, snarare tvärtom...
    Ser så härligt ut hos er, och hunden kan man ju inte annat än le åt:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Koloni är perfekt! Lagom avstånd, lagom avancerat och bra gemenskap. Om man vill - annars kan man vara ifred. Allt i ett, som ett Kinderägg ungefär!

      Radera
  7. Mysigt :) Visst är det härligt att se när det gröna kryper upp från marken... underbart!

    SvaraRadera
  8. Härligt!! Här i Småland vakande vi till 5 cm snö på påskafton! Inte lika roligt, men nu är det inte mycket kvar! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snö är INTE kul i april! Men den smälter fort! Kram!

      Radera
  9. Wow, vilken helg! Låter verklige helt ljuvligt!

    Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var den verkligen! Kul tävling på din blogg!!! Jag är med så klart! Kram!

      Radera
  10. Ja men den hunden är ju det vackraste som finns och inte alls knubbig heller. Nej, en riktig atlet ser väl jag ;) Så härligt ni verkar haft det på er lilla gröna plätt.

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, du är så himla snäll! Han ÄR en atlet, den lille! Kram och välkommen till det gröna när du vill/kan!

      Radera