torsdag 26 april 2012

Fem nya

Jag tänkte att jag skulle upprepa tidigare succéinlägg (?) på så sätt att jag bloggar i ett tema om fem inlägg. Det blir kanske inte fem inlägg i rad, men ändå. Häng med så kör vi! Temat den här gången är MÖNSTER.

Eftersom jag har jobbat som dekoratör tycker jag mycket om färger, mönster, strukturer och olika material. Jag vet precis vad jag vill ha för färg om jag köper något, men kan inte alltid förklara det för andra. J skulle köpa ny tapet till vardagsrummet för ett par år sedan och jag hade allt sjå i världen med att försöka förklara hur han skulle tänka när det gäller färger. J har god smak (han gillar ju mig, hihi) men han har inte den där självklara blicken för vad som passar ihop alltid. Jag har lärt mig att jag inte alltid kan dundra på med vad jag vill ha utan måste bromsa och låta andra se det jag kanske ser genast. Sedan gillar man ju inte alltid samma saker, men det är ju inte så konstigt.

Ett av de mönster jag tycker mest om är prickigt och då helst svart- och vitprickigt. I morse när jag stod och klädde mig i någon slags halvvaken dvala, upptäckte jag att på sängen låg prickiga underkläder, prickig blus och min prickiga necessär. Jag hade plockat fram det utan att egentligen tänka på att det matchade. Jag menar - ingen ser ju mina underkläder utom jag själv...


Bild: www.systerlycklig.se 
När jag var liten älskade jag min mammas "pricksås". Det var en sås hon alltid gjorde när vi åt stekt falukorv med kokt potatis. Jag var så fascinerad av den bruna såsen som var alldeles full med små små svarta prickar. Det var och är fortfarande en av de godaste såser jag ätit. En vanlig redd sås med tomatpuré, Hp sauce, Worcestershiresås, buljong och lite peppar. Kanske en skvätt soja också. Enkel men jättegod. Dessutom fick jag alltid "macka" potatisen i såsen. Jag vet inte om det är blekingska men det betyder att man får mosa den. Och visst är mosad potatis godare i sås än potatisbitar!?

Prickar som jag INTE älskade var mina eländiga fräknar. Jag kom på att jag var fräknig sådär i femte klass ungefär. Jag tyckte att jag var ohyggligt ful och hatade mina fräknar av hela mitt hjärta. Med tiden har jag dock accepterat dem och tycker till och med att det kan se ganska somrigt och fräscht ut när de första dyker upp i mötet med vårsolen.
Bild: www.systerlycklig.se
Jag har också, som jag nämnde i ett tidigare inlägg, köpt mig en "Dramaten" som jag har med mig när jag handlar mat. Denna vagn-väska är ju lite av en pensionärsvarning, men jag köpte mig en svart med vita prickar och den är faktiskt ganska cool. Inte ens lilla B skäms när jag tar med den.

Jag längtar svårt efter att få köpa prickigt porslin men ärligt talat har jag skåpen fulla med porslin och glas. Fast inget prickigt! Visst skulle muggen från Greengate vara fin i mitt stugkök?! Jag är helt förälskad i deras porslin och då särskilt det gröna med prickar och blommor.

Snart fyller jag år och då skulle jag kanske passa på att önska mig lite sådana saker!? Fast jag ska nog inte ha något kalas och då får man väl inga presenter antar jag. Nåja, jag får väl köpa dem själv, rik som jag är (host host). Vad gillar ni för prickar? Glada prickar, kokosprickar eller pricken över i???

9 kommentarer:

  1. Men ooooo jag älskar prickigt! Förra fredagen köpte jag mig en svart kjol med vita prickar. Vi har prickiga sängkläder, grytlappar och lite annat. Lite här och där syns dessa prickar. Prickigt porslin vill jag ha mer av. Jag har prickigt ansikte också men det gillar jag däremot inte alls men det går inte göra något åt. När jag har varit gravid har kroppen blivit mer prickig och de försvinner aldrig bara ökar sakta men säkert.

    Min mamma fräste korvstavar lite lätt och sedan gjorde hon en slags vit sås tillsammans på det. Vetemjöl, mjölk och salt bara. Givetvis mosade jag ihop potatisen med allt ;)

    Kokosprickar är så gott. Har man fått dit pricken över i:et är det ju bara bäst :))

    Kramar Ann-Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kände på mig att också du är prickig! Över i:et liksom. Kram!

      Radera
  2. Min favoritklänning som jag hade när jag var ung var vit med stora svarta prickar.Tänk om jag hade haft den kvar,den skulle ha varit toppmodern i dag.Inte för att jag skulle ha kommit i den men kanske någon annan.
    Inger

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaa, prickig klänning är fint! Det glömde jag - att jag har en prickig klänning. Jag kan se dig för min inre syn, Inger! Du är lika fin nu som då.

      Radera
  3. Hej!
    Kul det här med tema och mönster passar mig alldeles utmärkt! Fast jag har nog aldrig funderat på om jag gillar ett speciellt mönster...men prickar är fint. Köpte ett tyg häromdagen, som har svart botten och ganska små prickar i olika färger över ytan, riktigt fint. Jag har haft klänningar med prickar på också...när jag var väldigt mycket yngre så ritade jag mina kläder och mamma sydde (snäll och tålmodig mamma) Ett rött tyg med vita prickar blev till en klänning med små volanger på fickorna, vita kantband och vit dragkedja mitt fram. En annan, också röd men med mindre pricka, blev till den där riktigt kortkorta modellen! min kompis hade likadan fast blå med vita prickar. Men det är nog allt prickigt som jag kan komma på. Kokosprickar är gott och glada prickar går alltid hem...
    Appropå falukorv...min mamma gjorde också en vansinnigt god sås till korv och potatis. Jag kommer inte ihåg exakt hur hon gjorde så jag gör den på mitt vis... när jag stekt korvskivorna vispar jag ur pannan med mjölk, lite grädde, soja, salt, peppar och massor med hackad persilja, ibland tar jag i lite buljong också. Godast är det förståss till färskpotatis, för för mig är det en sommarrätt.

    Det blev långt det här...

    Ha det så gott och kram!
    Lisa

    SvaraRadera
  4. Jag kan oxå gilla prickar, men det beror precis på vart. Porslin tycker jag är jättefint, men tycker jag det om några år? Eller är det bara en trend? Jag vet inte... Det blir ju fullt så fort i just dem skåpen! :)
    Samma med mina fräknar, jag var den fulaste människa på hela jorden när jag gick på mellanstadiet (enligt mig) men nu tycker jag att jag är snyggare än nånsin så fort de visar sig ;)
    Ha en fin dag! Kram kram

    SvaraRadera
  5. Prickar är fint! Ett mönster som liksom aldrig är ute även om det är mer eller mindre inne. Svart med vita prickar är speciellt fint på kläder. Men jag gillar även rött, grönt, blått med vita prickar. Fint!
    Tänker på 50-tal, snurrkjolar och Grease. Tjusigt, alltså!
    Ha en fin dag//Elin

    SvaraRadera
  6. Prickig!!..det tror jag inte att jag har något som är här hemma?!..Inte för att jag inte gillar prickigt! jag hade ett par riktigt snygga "marilyn Monroe" byxor i vitt med svarta prickar i början av åttiotalet..de älskade jag!! Min äldsta dotter (se ovan..hihi) älskar prickigt och har nog också alltid gjort det!!

    ha en fin helg!! Kram sanne

    SvaraRadera
  7. Jag tycker mycket prickig är fint. Fast jag äger inte mycket prickig. I klädespersedel har jag nog bara en blus och en kjol, som jag verkligen älskar. I porslinsväg ingenting! Älskar Green Gate, men äger ingen av deras pickiga saker, ännu ;-)

    SvaraRadera