torsdag 19 april 2012

Helgkänning en torsdag

I dag är det torsdag men jag har redan helgkänning. Mina elever har överraskat mig i dag, genom att vara ovanligt förberedda på sina muntliga framträdanden och göra bra ifrån sig över lag. Jag blir alltid lite extra stolt efter deras prestationer - som lärare har man ju en viss del i det de gör. Jag hade ingen aning om att lärarjobbet innebar så mycket coachning att man ibland är helt slut när man kommer hem. Jag menar; jag får ju aldrig ge upp hoppet. Aldrig! Jag måste alltid peppa dem och "ta dem lite längre än vad de själva trodde var möjligt" (en sliten fras på vår skola men ack så sann).


Min prins vilar hakan på köksbordet
 Imorgon är min plan att åka till kolonistugan - HURRA - tillsammans med min lilla vovve. Vi ska bara ta det lugnt och mysa och ha det bra. Ingen TV, ingen stress, bara han och jag. Lilla B ska ha,hrm, besök och då får inte jag vara hemma. Hoho - jag kanske skulle dyka upp och överraska dem!?

Det kliar i mina gröna fingrar efter att få börja så frön och plantera ut plantor både i kolonin och hemma i lägenhetens trädgård. Men... det är för KALLT! Så tills vidare får jag sitta och knåpa med mina fröpåsar och blomsterpapper, som substitut för de riktiga blommorna. Jag tar nog med mig lite scrapbookinggrejer till stugan imorgon...

När jag är ensam i stugan äter jag oftast något ganska enkelt men gott. Jag var på Ingelstad kalkons butik på Frölunda Torg igår, och köpte med en färdgimarienerad schnitzel till fredagsmiddagen. Jag lånar ett recept från Ingelstads hemsida och delger er min fredagsmiddag redan nu.



Bild: http://www.ingelstadkalkon.se/

Grillade Wilmamedaljonger med tomatsmör

600 g wilmasnitzel,marinerad
800 g potatis (gärna färsk)
½ dl rapsolja
2 tsk örtsalt
1 tsk timjan
Tomatsmör:
75 g smör
5 st soltorkade tomater,marinerade
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
2 tsk örtsalt

Tillagningstid: 60 minuter
Portioner:
4

Gör så här: Lägg de nykokta potatisarna i en kraftig plastpåse. Tillsätt olja och kryddor och gnugga påsen så att kryddningen fördelar sig jämnt över potatisarna. Lägg smöret i en bunke och låt det bli rumsvarmt. Grovhacka tomaterna, och kör dessa med smör, vitlök, citronsaft och salt med stavmixer tills allt är blandat. Forma till en rulle med hjälp av smörpapper, lägg i kylen. Hetta upp grillen. Dela wilmasnitzlarna i bitar. Trä upp potatisarna på spett och grilla dem runt om tills de är varma och fått vacker färg. Grilla medaljongerna ca 6 minuter per sida. Servera medaljongerna med grillpotatis, smör och en god sallad.

Vad planerar ni att äta till fredagsmysmat?

9 kommentarer:

  1. Önskar dig en skön helg i kolonistugan! Vi äter i morgon hembakad pizza, som nästan alltid på fredag :) Kram

    SvaraRadera
  2. Åh tjena va hungrig jag blev när jag såg den tallriken! Mmm.. Drömmer mig bort :)

    SvaraRadera
  3. Tänk om alla elever tänkte och vore som du Erika...vilken skillnad det skulle vara på skolorna då!!
    Har jobbat som fritisledare i 10 år på en högstadiet skola, men satte min egen titel som "Tjat-tant". Hade ungefär 300 ungar och vara mamma till;)
    Njut och ha det alldeles underbart i kollonien:)
    Vårkramar från Småland!

    SvaraRadera
  4. Det ska naturligtvis vara: Tänk om alla LÄRARE tänkte och vore som du Erika :O

    SvaraRadera
  5. Jag är ledig i tre dagar nu och det känns som att jag ska spricka av glädje! Din lille hund är ju bara för söt alltså. Säkert ett riktigt bra sällskap på kolonistugan och annars också förstås. Nej du får inte dyka upp hemma plötsligt :)) Det kan jag aldrig tänka mig att du får :))

    Önskar att jag hade haft lärare som dig. Både till mig själv då och till mina barn nu! Eleverna har tur som har dig!

    Oboy vilken god mat du kommer att äta. Jag blir alltid så hungrig när jag besöker din blogg. Men bara att gnaga hårdbröd och lägga sig.

    Vad roligt att läsa din "båt"-kommentar! hihi finurligt med brygga istället :)

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera
  6. Tack så mycket! Jag tror säkert att det kommer att gå bra. Jag ska göra en laseroperation för att reglera min närsynthet, fs lasik heter det och jag ska göra det på Memira i Kalmar. Du kanske har hört eller sett Carolina Klüft göra reklam om det. Det ska bli så skönt när det är över!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  7. vilken underbar liten prins du har!
    MEd tanke på bröllopsyran hos oss så kommer våra tips och inlägg att fungera till ALLA brudpar. Kram emelie och elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt! Det är en hjärtefråga för mig! Stor kram till er!

      Radera
  8. Potatisreceptet skall jag verkligen lägga på minnet.
    Inger

    SvaraRadera