torsdag 5 maj 2011

Lat torsdagkväll

Ikväll skulle jag ha hälsat på en god vän, som tyvärr blev dålig och fick ställa in alltihop. Jag som spetsat in mig på att slippa laga middag bestämde raskt med dottern att vi skulle intaga kvällens supé på Subway i närområdets köpcentrum. Jag älskar deras subs med chicken Teriyaki och sweet onionsås.
Bild från www.subway.se

Jag var en sväng på heminredningsbutikerna för att leta efter ett litet väggur till köket i kolonistugan, men årets klockor ska tydligen matcha Big Ben i storlek. Det var attans vad stora de är! Alla butikerna har fina, shabby chic-klockor men så stora att de skulle ta hela köksväggen i stugan. Jag hittade en fin liten klocka på Dimoda, men den var helt fel i färgerna. Turkos, rosa och vit - inte precis mina favoritfärger...

Jakten går vidare. Är det någon som har tips på var jag hittar en gammaldags väggklocka i vitt eller grått, högst tjugo cm i diameter, så tar jag tacksamt emot dessa.

Jag ska åka till kolonin på lördag och hoppas på att få ett par timmar i ensamhet, innan mina fina gäster dyker upp. Det är så sällan jag har egen tid, så jag hoppas på ett par timmar i solen med en bok och termosmuggen med gott kaffe. Kanske en chokladbit av god kvalitet också.

Jag tänkte baka muffins till mina gäster, och då fuska lite. Kungsörnen säljer en kakmix med saffranskaka som går utmärkt att baka muffins av. Jag bakar helst av riktiga råvaror, men så här innan stugans skafferi är påfyllt inför sommaren är det finurligt med kakmix.
Bakdags!
Kakformar i silikon är riktigt bra, även om jag är så gammaldags att jag tycker att de borde smälta i ugnen. Men jag begriper inte hur man kan åka till månen eller hur i all världen man kan surfa på Internet heller. Hur som helst kan man fynda silikonformar på rea ibland.

Den här muffinsformen med hjärtan köpte jag på Åhléns julrea för tjugo kronor. Sprayflaskan är från Bagaren och Kocken och kostar lite mer. Den är bra att smörja kakformar med så slipper man det tråkiga ströbrödet som inte gör någon människa glad.



Något som påminner om bakning men ger lite hårdare slutprodukt är betonggjutning. Jag har aldrig provat detta men är lite sugen på att göra det. Av min dyra moder fick jag i påskas en bok om hur sådant går till. Behändig liten bok med tips av olika svårighetsgrad.

Pysselbok
Jag ska försöka sälja in idén till kolonins studiegrupp. Det är alltid roligare att göra sådana här saker med andra. Jag gillar de där betongbladen som man gjuter av t.ex. rabarberblad. För att par somrar sedan vann jag, eller rättare sagt Goliat, ett sådant på en hundutställning i Visby. Det har jag hemma i väster, men skulle gärna ha något liknande i kolonin.

Nu ska jag snart krypa i säng. Imorgon är det fredag och jag har sex timmars undervisning. Det är roligt men tröttande. Först tänkte jag simma kl. 07.00 i Frölundabadets simhall för att bränna lite kalorier, inför kvällens BBQ med Pernilla och lilla B. Sist jag grillade såg det ut så här:
Portabella, kyckling och grönsaker
Imorgon blir det rökta musslor inlindade i kalkonbacon, kalkonlyxburgare och en massa goda tillbehör. Jag hittade en ny grillsås med whiskysmak på ICa. Eftersom det är Pernilla som kommer blir det väl goda drinkar först av allt!

God natt alla!

5 kommentarer:

  1. God natt, söta du och sov gott! Själv tror jag att jag ska bläddra lite i veckotidningarna som modern lämnade härromdagen. Hoppas jag kan motstå en tur till kylskåpet, blev lite sugen på något gott när jag läste din text.
    Kram, Sanna

    SvaraRadera
  2. Min goda idè när det gällde Johans födelsedagspresent sprack när jag läste Din blogg idag.Presenten iköptes igår.Som det kan bli.
    Inger

    SvaraRadera
  3. Nämen oj, Inger! Jag hade ingen aning. Ring mig så kan vi prata om det. Jag gissar att det har med betong att göra...
    Kram, Erika

    Tack Sanna! Kul att du tittar in här. Jag behöver lite läsare som kommenterar, inte bara läser! Kram på dig!

    SvaraRadera
  4. Men lilla mamma! Ströbrödet är ju det som gör muffinsen!

    SvaraRadera
  5. Näpp! Ströbröd är läbbigt! Så det så! ; )

    SvaraRadera