söndag 13 november 2011

Fler påsar

Jag gjorde några påsar till hemlagat godis och annat smått och gott, nu i helgen. Det är fint med cellofan och små kartonger, men ibland vill jag ha lite mer färg på gåvans omslag. Mallen har jag fått av Inger som kan det mesta, och den är superlätt att rita av. Sedan är det bara att vika och dubbeltejpa, så att det blir fina skarvar. I påsarna lägger jag som sagt hemlagat godis, hembakade kakor (t.ex. pepparkaksbiscotti) eller bara något litet som jag köpt. De bruna påsarna är färdigköpta men jag har dekorerat dem. De mönstrade är gjorda av gamla pappersbitar i en av mina många (hrm) scraplådor...

Har ni några tips vad man annars kan lägga i påsar som dessa? Ha en skön söndag!

5 kommentarer:

 1. Så fina påsar....
  måste jag prova att göra....skulle passa om man ska göra en adventskalender kanske!

  SvaraRadera
 2. Ja, de passar till det mesta. Dock är dessa ganska stora för en kalender. Man kan ju alltid kopiera dem och förminska mallen. Det beror väl på hur stora saker man tänkt stoppa i påsarna. Varva små och stora kanske? Stora på helgerna och små i veckorna? Jag kan scanna in mallen om du vill.

  SvaraRadera
 3. Ja, det vore himla gulligt om du gjorde det...ska ha lite julpyssel med ett gäng damer så jag behöver lite nya ideér...
  Har faktiskt haft mina funderingar på att göra en adventskalender till min dotter, till helgerna ialla fall, fast hon är vuxen och bor i huvudstaden så blir det inte för stora för vissa saker;)

  SvaraRadera
 4. Du - jag gjorde en kalender till min då 19-årigadotter när hon bodde i Jönköping = mycket uppskattat! Jag lade de små påsarna och paketen i en fin låda som jag klädde med vackert papper. På så vis gick det bra att skicka den med posten också.
  Om du mailar mig på erikagelotte@hotmail.com så kan jag bifoga den inscannade mallen som ett worddokument imorgon.

  SvaraRadera
 5. Underbara påsar! Du är så duktig! Kul idé att använda dem till en adventskalender! Kram bp

  SvaraRadera