onsdag 9 november 2011

Sjukbädden

I dag har jag legat nere för räkning. Förkyld som jag vet inte vad, fräsande och snytande. Som väl är har jag lilla B som borde få medalj för sin omtanke. Igår lagade hon fina fiskburgare lagom till att jag kom hem, frysande och snuvig. Efter det bäddades jag ner i soffan med order om att ligga still och med en flaska päronsoda och lilla B:s sista chokladbit. Sämre kan man ha det!

I dag har jag mest sett på TV, men också jobbat en del. Jag har så förpillat mycket att göra på jobbet just nu att det bara inte går att lägga allt åt sidan. Omdömen ska skrivas inför utvecklingssamtal, elever ska mailas och prov ska rättas. Ingen idé att skjuta upp det, för då får jag jobba ihjäl mig nästa vecka...

Lilla B kom hem i dag, med coca cola (min favorit), fiskbullar och mjölig potatis att göra potatismos av. Bra mat när man är sjuk, eller hur? Efter middagen fick jag rysligt tråkigt, när lilla B drog iväg för att titta på skräckfilm hos kompisen. Vad göra? Jo, leta i scraplådorna...
Jag hittade ett ganska fint block som jag tänkte samla mina bästa julrecept i. Kanske klistra in urklipp och tips och idéer. Sedan har jag ju några favoriter att skriva in för hand också. Kanske vill lilla B ha den en gång när jag blir gammal och gaggig?

Hur som helst - jag scrappade framsidan med en bit av ett papper som jag tidigare tillverkat kort av. Jag dekorerade med en utklippt etikett, som jag distressade i kanterna. Det betyder att jag färgade den med en stämpeldyna i kanterna, för att ge den lite mer "stuns". Ett fint gammaldags bokmärke fick sällskapa etiketten och en bit spets klistrades fast som botten.

Bokstäverna gjorde jag med hjälp av min cuttle bug-maskin. Vita pappersrester blir fina bokstäver i den lilla gröna maskinen som ser ut som en skalbagge. När jag köpte den var den ny och "inne" bland scarppare men nu har digitala maskiner tagit över ganska mycket. Jag tycker dock att det är kul med lite mer "handgjort".

Pärlorna högst upp till höger kommer från en karta som jag köpt på nätet. Baksidan av pärlorna har klister och fäster bra på papperet. Den randiga mittbiten är helt enkelt en bit av baksidan av papperet som täcker framsidan. Många papperstillverkare gör dubbelsidiga papper i matchande färger - smart, va?


Jag är säker på att en del av er läsare tycker att det är lite tidigt med julpyssel, men det är bäst ni vänjer er, för nu drar det igång på allvar här på bloggen. Hur är det med er? Har ni börjat förbereda något inför julen än?

6 kommentarer:

 1. Jättefint,kan nog bli en minnesrik bok för lilla B att plocka fram nån gång i framtiden.Är lite sotis på dig för de vackra bokstäverna du kan göra.

  SvaraRadera
 2. Kry på dig och pyssla på. Väldigt tjusigt.

  Kram, Sanna

  SvaraRadera
 3. Va! Har du gjort den själv?? Hjälp va duktig du är!! Hmm, blir änna sugen! Kanske något som även en människa född utan tålamod ka klara av att göra?
  Krya på dig fina du!
  Kram Gisela

  SvaraRadera
 4. Krya på dig, min bloggvän!
  Mycket fint omslag!

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  Vi har en gemesam vän Gisela som länka mej till din fina sida...
  Va duktig du är!
  Är det ok om jag lägger till dej bland mina favoriter på min blogg?
  inspireras_pyssel.blogspot.com

  SvaraRadera
 6. Hej alla snälla som kommenterat!

  Inger: Du får gärna låna min bokstavmaskin - säg bara till!
  Sanna: Tack!
  Gisela: Du kan komma på kurs hos mig! I januari när allt lugnat ner sig...
  Elin: Tack snälla du!
  Therese: Klart att du får lägga till mig; jag rodnar över berömmet. Jag ska titta in på din blogg så snart jag kan! Pysselinspiration kan man aldrig få för mycket av!

  Kramar till er alla!

  SvaraRadera