måndag 14 november 2011

Laga lätt som en plätt

I senaste numret av tidningen Laga lätt hittade jag ett recept på limoncelloglasstårta. Det låter fantastiskt gott, även för mig som inte gillar vare sig glass eller tårta särskilt mycket. Fina Pernilla som är i Uganda och älskar glass (!) kanske kan lockas hem med denna? Limoncello är förutom chokladglass, hennes favorit...

Jag har prenumererat på Laga lätt en tid och måste säga att det finns väldigt många enkla och framför allt snabba recept. Jag kan rekommendera senaste numret där en julbilaga ingår. Lite småplock och annorlunda saker som pumpafrökola, gelélingon och chokladpuffar med passionsfruktkräm. Visst låter det gott!?

Jag har inte hunnit göra den här tårtan än och har därför ingen bild. Jag lägger ut en bild på mitt lilla barnbarn i stället, haha! Alice heter hon och är hur söt som helst.


Limoncello-glass-tårta

15 min. + 3 tim. i frysen

12 bitar

1 färdig tårtbotten

Fyllning:
4 dl vaniljsvisp
3 äggulor
½ dl florsocker
1 tsk rivet citronskal
2 msk limoncello

Garnering:
100 g osaltade pistagenötter
Rivet skal från en lime
Rivet skal från en citron
2 msk limoncello

Gör så här:

Lägg tårtbottnen i en springform, ca 22 cm i diameter. Vispa vaniljvispen styv. Vispa samman äggulor och florsocker. Vänd ner äggkräm, citronskal och limoncello i vaniljvispen. Fördela smeten i formen. Ställ i frysen minst 3 timmar. Ta ut tårtan 20 minuter före servering. Hacka nötterna och strössla dem över tårtan. Ringla över limoncello.

2 kommentarer:

  1. Det lilla barnbarnsbarnet var det gulligaste jag har sett på länge.Om man inte har limoncello vad kan man ta istället, någon annan likör eller???

    SvaraRadera
  2. Nä, jag tror inte det blir så gott. Prova med lemon curd. Det kan nog bli gott. Rör bara ut den del som du ska ringla över, med lite grädde eler mjölk först, så att det inte blir för tjockt!

    SvaraRadera