lördag 12 november 2011

Kokboken tar form

Nu börjar min julkokbok ta form. Det är ingen stress eller press att skriva in recept men jag måste ju börja någon gång. Min tanke är att alla favoritrecept ska samlas här så att jag slipper leta ihjäl mig i alla julmagasin sedan 1990. Tidningarna är toppen som inspiration och som minne över hur jularna sett ut genom åren, men att leta recept - nej tack!

Min tanke är att det ska vara en enkel bok som inte får ta evigheter att göra. Därför skriver jag in en del av recepten för hand. Det blir inte lika snyggt som om jag skrivit ut ett dokument från datorn, men visst blir det mer personligt med handtextat!?

Receptet på saffransbröd innehåller endast ingredienslista - inget "så-här-gör-du". Vem som helst som är normalbegåvad kan ju baka lussebullar utan instruktion. Det är receptet som är det fina här - inga torra bullar! En hemlighet är just att tillsätta lite bakpulver i mjölet, trots att det är jäst i degen. Det är fina Inger som lärt mig det, tror jag.

  Jag älskar papperet med julkakor och godis - visst är det toppenfint!? På baksidan (haha, märkte ni ordvitsen där?) är det röd bakgrund och vit text där det står tryckt en massa "jul-ord" som "Carola" "glögg" "pepparkakor" etc. Hur fint som helst när man scrappar. Jag har glömt tillverkaren men om någon är intresserad kan jag ta reda på det.

Här är mitt recept på lussebullar - hur gör ni för att få dem så där saftiga och goda??? Kommentera är ni söta!

6 kommentarer:

 1. Jag har slutat att baka lussebullar pga alla misslyckade försök,men med ditt recept skulle det kanske bli bra???

  SvaraRadera
 2. Hej! Lussisar MÅSTE jag ha till advent o jul!
  Jag har kesella i, ska visst va bra! Men iår ska jag prova bakpulver oxå!

  Klem Anna

  SvaraRadera
 3. Inger: Dina bullar är alltid goda!

  Anna: Kul att du tittade in här! Lycka till med lussisarna! Jag kikar in på din blogg om en stund! Klem!

  SvaraRadera
 4. Snyggt.

  Hittade en scrapblogg åt dig: http://sweetlyscrappedart.blogspot.com/#axzz1daSAm392

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset med bakpulvret, det ska jag prova. Mina blir alltid torra trots att jag tycker mig vara en hyfsad bagare :)
  Kram Gisela

  SvaraRadera
 6. Tack lilla B! Du är en ständig källa till inspiration!

  Gisela: Bakpulvret gör att bullarna blir luftigare. Kesellan gör dem saftigare. Om jag var otydlig med det, menar jag. Baka dem inte för länge - gärna ngt kortare än den utsatta tiden. Svårt med det där - man vill ju inte att de ska bli dö´bakta heller. Kram!

  SvaraRadera