söndag 15 april 2012

Tillbaka från Sveriges framsida, hrm...

Ja, nu är jag hemma igen efter en tur till det vackra Karlskrona och Nättraby där jag växte upp och bodde tills jag var 19 år. Mamma, pappa och lillebror med sin familj är kvar där nere och jag tar mig en tur då och då för att hälsa på dem jag så ofta saknar. Jag och J körde ner i hans nya fina gasbil, vilket tog oss ganska lång tid. Det finns ju så mycket roligt att stanna och titta på. Loppisar och andra fyndställen. Lilla B stannade hemma då hennes hund varit så sjuk i veckan att vi inte ville anstränga honom med att bli bortlämnad. Han behövde vila och lilla B var tyvärr tvungen att plugga, stackaren!
Vårblommor i Nättraby

Vanligtvis brukar våren ha kommit ganska mycket längre i Blekinge än i Göteborg, men jag tycker nog att det var dött lopp i år. (Vitsipporna blommar här i Götet och svalörten likaså.) Det var soligt och vindstilla men ganska kyligt. Jag njöt av varje sekund unde rmitt besök och hade ovanligt sköna dagar. Det brukar vara så stressigt att besöka släkten eftersom mina föräldrar är skilda. Nu ses vi hemma hos mamma och det sparar lite tid, eftersom vi hinner träffa både mamma och pappa samtidigt då. Jag bara tog det lugnt och stressade av totalt.

Hos lillebror fick vi mycket god indisk kyckling (Korma tror jag att det var) med hackad mandel, ingefära och curry i såsen. Den gick inte av för hackor ska jag säga. Min bror är ett fenomen i köket och hans fru likaså. Vi älskar att äta hos dem att vara hos dem och att prata med mina underbara brorsöner, Elias och Gustav. Finare barn får man leta efter. De är så snälla och goa och sitter och pratar med en, utan att bara vilja gå och spela dataspel. De kan prata om "riktiga" saker och tycker om att lyssna när man pratar med dem. Inte alla barn klarar i dag av att föra ett samtal med vuxna, eftersom vuxna inte alltid tar sig tid med barnen. En förlust för alla skulle jag vilja säga, eller vad tycker ni? Man kan ha världens bästa och klokaste samtal med barn om man bara själv tar sig tid att lyssna på dem.

Hos mamma fick vi en massa god mat så där som man brukar få hos mammor. Vi bodde i en övernattningslägenhet i mammas hus och på morgonen knatade vi bara upp till dukat bord hos mamma med sill, ägg, rågskorpor, rökt ål (min favorit) och annat gott. I morse fick vi kantarellomelett och kalkonköttbullar innan vi påbörjade resan hemåt. Svampen var naturligtvis plockad hemma i Nättraby där min bror bor (och understundom går han vilse i den "stora" skogen bakom sitt hus, fniss! Vi har uruselt lokalsinne både han och jag). Det vara bara så gott, även för mig som normalt sett inte gillar frukostmat.

Väl hemma igen började jag att sortera allt godis som jag vann i skottkärran förra veckan. Herregud så mycket godis det är! Man kan bara inte ha så mycket godis hemma - då blir man smällfet ju. Jag har gett bort ett par kilo, men har ett antal kilon kvar. Marschmallows har jag sparat i en burk för att baka Rocky road av och alla kolor och chokladbitar med papper på kan man ju spara. Men allt det andra då? Vad ska jag göra med det?


Sockerbitar i vitt och rosa har jag i en burk, skumbananer och violelefanter i en annan. Vad kan man göra av dem? Jag gjorde ju skumtomtefudge i julas - kanske kan jag göra violelefantfudge??? Eller skumbananfudge med choklad? Har ni några tips?

Allt annat godis - råttor, karameller, gelébåtar, vingummin, tigerhuvuden - vad kan man hitta på med dem? Jag ska ge bort en del till mina kolonigrannar och lite andra, men jag skulle verkligen vilja göra något kul av allt detta goda innan det blir torrt och tråkigt. Vad tycker ni?

8 kommentarer:

  1. Det är alltid så trevligt att träffa familjen. Nu ser jag mina inte så ofta, men tur så har vi skype, så där ser vi ju varandra ändå :) Ja, godiset, sockerbitar och skumbananer är mina favoriter, så goda! Du får äta själv, dela med dig och baka och dekorera med resten :) Kram

    SvaraRadera
  2. Låter som om du har haft det härligt i helgen! Och vilken god mat du blivit bjuden på.. det där med mat och bak verkar ligga i släkten :) Oj, oj så mycket godis! Farligt... Äta så det sprutar ur öronen eller ge bort? Du får bjuda på godisätarkalas! Baka lite med godiset eller servera det a naturelle! (om man nu kan säga så om ngt med så mycket färgämnen och annat). Nu blev ju nästan jag sugen på att ha godiskalas :)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får komma på mitt godiskalas! Du kan äta godis så kan jag passa de underbara små flickorna! Bra byte, va? ; ) Kram!

      Radera
  3. Du har förresten hamnat på mina topp5 favoritbloggar :) Bara så du vet....

    SvaraRadera
  4. Ät och spinn!
    Violelefantfudge låter kanon. Kanske får du "spetsa" med lite extra violsmak, elefanterna är ju lite småmesiga i smaken. Sen är det ju förmodligen så att även det omgjorda godiset ska ätas. Dock i en mer spännande form förståss.
    Kram, Sanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så är det ju! Men omgjort godis kan ofta sparas lite längre. I frysen och så. Tills du kommer och hälsar på, fina du! Kram!

      Radera
  5. Va?! Har du vunnit så mycket godis?! Mina barn skulle bli alldeles tokiga av så mycket godis och en aning ledsen av att de inte alls får äta så mycket som de tänkt sig :)) Ge bort till behövande kanske.

    Oj vad det verkar som en härlig resa, på flera olika vis. Jag skulle också vilja göra en härlig resa. Så mycket god mat ni ätit :)

    Det om barnen har du verkligen rätt i. Det är inte alla som kan prata med vuxna. Jag å andra sidan vet allt för många som inte alls kan prata med barn. Sorgligt nog.

    Din kommentar i går gjorde mig helt stum. Och det är inte ofta jag blir det :)) Menar du verkligen det du skrev. Jag blir alldeles...ja jag vet inte...Lycklig minsann!! Tusen miljoners tack för den fina kommentaren och för alla de andra av dina kommentarer!!

    Kramar Ann-Louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag menar det verkligen! Du är precis så bra. Glöm inte bort det! Kram!

      Radera