söndag 16 december 2012

Lucka sexton: En resa med fördröjning och tredje-advents-tävling!

Tredje advent och jag hoppas att ni har haft en lika bra helg som jag. Lilla B och jag reste i fredags till stora F i fredags för att ha en tjejhelg i Örebro, dit stora F har flyttat helt nyss. Ännu större M är i Stockholm hela helgen, så vi fick klara oss utan honom och hans banjospelande. När han kommer hem ligger det dock några klappar under granen, som bevis på att vi saknat honom...
Bild: F. Gelotte

Resan med SJ gick så där. När vi äntligen kom iväg från Göteborg var vi redan en timme försenade. Det är för mig obegripligt hur man från SJ:s sida varje vinter kan överrumplas av snön. Väl framme i Hallsberg där vi skulle byta tåg, fick vi vänta en bra stund i snöyran (utan tak över huvudet) på att en buss skulle komma och hämta oss. Väl framme i Örebro var det ytterligare väntan på bussen till stora F. Vi var framme halv ett på natten mellan fredag och lördag, vilket väl var så där två timmar senare än det vi hoppats på. SJ är en ren katastrof om ni frågar mig.

Stora F bor nu i en fin tvåa lite utanför stan. Fin natur utanför som nu är helt snötäckt. Lilla Lussan, som är ganska stor, verkar också trivas.

Igår var vi i Örebro och promenerade i ännu mer snöyra. Fika hanns med liksom några små inköp. Sedan var det julklappsutdelning och julfika hemma hos stora F. Jag fick den underbara boken "Den bruna maten" som är rena skrattfesten att bläddra i. Aladåber, färstäckt kål och ägg med skinkmojs trängs med roliga berättelser om hur maten lagas. Galet rolig bok, för er som minns sjuttiotalet men även för er som är nyfikna på hur vi sextiotalister blev som vi blev. Smaklös mat, avsaknad av uppfostran och mesig undervisning i skolan. Häpp!

Dagens tävling då? Jo, i dag kan ni vinna en handduk med muffinsrecept på och även ett paket juliga servetter. Maila mig bara att ni vill delta i tävlingen, och svara i mailet på frågan: Vad heter min lilla franska bulldogg?

Bland de rätta svaren dras en vinnare som meddelas nästa lördag! Ha en härlig tredje advent.14 kommentarer:

 1. Jag tänker ofta samma tanke gällande SJ... hur kan man om man verkar i ett land som Sverige som har vinter, snö och kallt minst 4 månader på ett år inte ha det i beräkningarna... det känns som om de varje år blir överraskade, jaha det kom så mycket snö i år igen... det borde de förstå i förväg kan man tycka ;)

  SvaraRadera
 2. Eftersom jag inte är en regelbunden bloggläsare, har jag idag läst dina tio senaste inlägg - en underbar och rolig läsning - och jag fick en riktig julkänsla trots det tråkiga vädret utanför dörren. Kram bp

  SvaraRadera
 3. Häpp, häpp:)
  När Sj (och Skånetrafiken med för den delen) verkar inte vara helt överens med oss andra om att det blir vinter varje år i Sverige... Mycket märkligt! Tänk att man kan resa till månen, men att köra tåg i snö verkar närt intill omöjligt?

  Hoppas din söndagskväll är fin,
  kram till dej

  SvaraRadera
 4. Hej Bästa Erika!!!
  Nu har jag missat så otroligt mycket hos dig och jag har dåligt samvete...men det beror på tiden, tiden som inte finns. Jag "pillar" in ett inlägg då och då för att inte bli helt bortglömd och jag lämnar en kommentar här och där också för att visa att jag fortfarande finns men det är sparsamt.
  Det är en märklig inställning SJ har! varför inte satsa på underhåll och resurser för vintern innan man ens börjar prata om snabbtågen!? snö har ju alltid funnits...
  För att inte tala om Västtrafik, som är en ren skandal numera. Varför tror dom att jag ska åka buss när det tex kostar 60:- för mig att åka tre km enkel resa? Ingenting funkar...men det tar jag inte nu.
  Tur och skönt att Ni i alla fall fick träffas och att Ni fick en fin helg tillsammans.
  Jag ska läsa igenom allt jag missat, tror att jag har en härlig stund framför mig:)

  Kram och godnatt!
  Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du glöms inte bort av mig i alla fall. Ibland får saker ta den tid de måste. Kul att du vill läsa mina inlägg. Jag är alltid så glad när du tittat in. Kram!

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera