torsdag 20 juni 2013

Midsommartips från Värdinnans ABC

Här kommer några ovärderliga tips från den numera (på den här bloggen) kända boken Värdinnans ABC. Tipsen gäller barn och hur man ska tänka för att roa de små på midsommarafton.

När det gäller dans, då förslagsvis kring stången, står det i boken att: "Börja i god tid att ej bjuda gossar och flickor tillsammans. Som små äro de lika goda kålsupare allihop, men som lite äldre vilja pojkarna bara slåss och flickorna vilja vara ifred." Jaha, där sprack det. Två stänger alltså, för barn över tio år.

Vidare kan man läsa: "Som regel gäller, att pojkar äro mycket mer lättroade än flickor. Efter ett bastant choklad-med-vispad-grädde-mål börja livsandarna översvalla och ett litet slagsmål är snart igång på alla fronter. --- Muskler äro vid denna tid för gossarna, vad vackra kläder äro för flickorna." Där ser man...

Det finns en annan viktig skillnad när det gäller flickornas bjudning. Glöm för all del inte att ta fram servetter så att deras klänningar inte blir förstörda. Gossarna behöver väl inga servetter då, eftersom de ändå bara slåss och de ska få pistoler medan flickorna kan få grejer att rita med och annat som de kan sitta stilla med. "Som slutomdöme kan gälla, att ju mer livligt och fritt en pojkbjudning ordnas, och ju mer siratligt en flickbjudning flyter fram, desto bättre."

Kommentarer på detta? Hihi!

8 kommentarer:

 1. Yes kan man få göra en tidsresa tillbaka i tiden ; ) Kram på dig min fina rara bloggvän. tack för födelsedagshälsningen! : ) du är bäst! kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Hihi. Saker och ting har verkligen varit annorlunda. Kram och glad midsommar!

  SvaraRadera
 3. "börja livsandarna översvalla" haha :D

  Kram på dig vännen!

  SvaraRadera
 4. Ojdå! vad skulle jämlighetkämparna säga om detta:)) blått på pojkar och rosa på flickor:))?? kul läsning!!:))

  Vad Ni kämpar på... men jag antar att Ni har ganska roligt också;) flytta är jobbigt och aldrig är man väl så rik som när man flyttar, rik på grejor alltså. Sju termosar! lät mycket... och flera kaffebryggare...alla funktionsdugliga? annars kanske det går att minimera dem genom att plocka reservdelar från dem:)) Lycka till!! Ni kommer att få det så bra!!
  Idag regnar det! rakt ner visserligen, men massor. Jag som trodde att det skulle bli sol... köpte rosor igår som jag hade tänkt plantera idag. Kanske ska måla ett skåp istället;))
  Ha det riktigt gott!! (bland alla flyttlådor)
  Bamsekram!! Lisa

  SvaraRadera
 5. Åh låter lite som min rara gamla farmors ord :)

  Kram Lena från make a head food

  SvaraRadera
 6. Oh herrejösses vilken tur att vi inte bjöds på ett choklad-med-vispad-grädde-mål på midsommarafton!

  Flytthelgen hoppas vi nu har avlöpt bra, säkert kommer ni att rensa i en evighet, vi gör det fortfarande efter snart 17 år på samma adress:)
  Längtar som in i bänken efter nästa helg, restaurangen har med all säkerhet öppnat, en liten spaning väntar frun i morgon...

  Ha det bäst så länge,
  kramar från Mårtenssonarna:)

  SvaraRadera
 7. sov gott min sköna. Im ska jag jobba. Så jag får lite timmar im att jag ska vara ledig en vecka i höst med. Samt 28,29,30 och 31! Skönt med semester för dig!. 21 september åker jag, barnen och mamma till Rhodos, den här gången med fritidsresor. Bamse med vänner ; ) istället för Lollo och Bernie : ) kram på dig! Sofia

  SvaraRadera