söndag 16 juni 2013

Lite mer av Edinburgh

I dag är tredje dagen på min förkylning och nu börjar jag bli sur. HUR kan man ha sån snuva?! Va!? Jag har snutit upp tolv!!! näsdukspaket nu. Jag ser ut som Rudolf med röda mulen och går omkring med vit salva över halva näsan och överläppen. Igår öppnade jag dörren för pizzabudet (jo, jag köpte hämtpizza) och mannen utanför såg en aning konfunderad ut när han såg mig. Jag funderade inte mer på det förrän lilla B sa att jag faktiskt hade salva i halva ansiktet. Typ.

Här kommer några bilder till, från min skottlandsresa. Jag måste säga att min mamma som har ett par år kvar till åttio hängde med förvånansvärt bra. När hon var trött fick hon vila och då fanns det gott om pubar att hänga på... Då kände vi andra oss oändligt trötta också, men oj vad det hjälpte bra med lite vila och en ale eller cider!

På Greyfriar´s graveyard vilar många för gott. Det var en rent otrolig upplevelse att gå där och läsa på de gamla monumenten. JK Rowlings lär ha gått där för att hitta inspiration till alla namn i sina böcker, och visst kunde jag ana ett och annat som hon lånat. Bathilda Bagshot kunde jag dock inte hitta och tur var väl det, annars hade jag kanske haft Nagini över mig ett nafs och då hade det inte blivit några fler inlägg här.

Det finns fler berömda författare och kändisar från denna vackra stad. Vi hittade flera statyer och då mest på män förstås. En gubbe stod väldigt rak och stel mitt på ett krön. På baksidan av statyn kunde man läsa att han hette Erectus, och vi avstod från vidare efterforskning om vad han kan ha varit berömd för... Det lockade dock fram en del skratt varje gång vi passerade honom.
Jag skulle kunna berätta hur mycket som helst om Edinburgh, men jag tycker nog att ni ska åka dit istället. Uppleva stämningen och alltihop. Vi hade väldig tur med vädret tydligen och det är vi tacksamma för. Sol och värme är alltid gott i en stad där det nästan alltid blåser.

Mamma stötte på en stilig gubbe med hatt men han var alltför stel och tyst för att nappa.

Nästa inlägg kommer att handla om vårt besök på Jamie Oliver´s Italian... Och det vi åt där. Håll ut!

9 kommentarer:

 1. Härligt att få läsa om din resa. Ni verkar ju haft hur mysigt som helst!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Men Erika, inte skrämma pizzaleverantörer på det viset... du måste tänka på att det säkert kommer fler pizzadagar:) 12 paket låter inte illa, där ligger nog de flesta i lä!

  Bilden från kyrkogården ser minsann ut som den kunde varit en bild från vår Baliresa i somras.
  Okej då, vi ska göra vårt bästa med att hålla ut, men det kommer att bli svårt, det kan vi lova dej!

  Fortsätt nu med påkryningen,
  kramar

  SvaraRadera
 3. Fy för förkylning, hoppas du är bättre snart! Roligt att läsa om din resa. Kram

  SvaraRadera
 4. Jag har länge drömt om att åka till Skottland. ett par vänner var där för ett par år sedan och naturen såg ut att vara helt fantastisk. Ni verkar ha haft en minst lika trevlig vistelse där. Alltid roligt att vara ute och resa. Åh, besökte ni ett av Jamie Olivers place!

  Förlåt om jag skojade med din instabild, men du såg faktiskt ut som du stoppa näsan i pulver. Så där brukar min dotter se ut när hon tjuvätit i skafferiet ;-) Kramar.

  SvaraRadera
 5. Ser jättehärligt ut på er resa! :)
  Skulle vara kul och intressant att få göra en liknande.
  Men så trist med din förkylning.
  Krya på dig nu.
  Kram Lollo

  SvaraRadera
 6. Hahaha, jag såg ju näsbilden på IG :D Det pizzabudet tänkte säkert något helt annat vännen ;) Underbara du som skrivet så roligt så jag skrattar så ögonen tåras här hemma. Maken tror jag har blivit galen och bara skakar på huvudet!

  Härliga att du delar med dig från resan. Den där gubben såg ju rejält svårflörtad ut, stackars mor din ;) väntar med spänning på nästa inlägg om restaurangen, kram!

  SvaraRadera
 7. Krya på dig! Inte roligt att ha ont i och runt näsan... :( Förstår att han blev en aning förvånad när du öppnade dörren! ;)
  Fina bilder!
  Väntar med spänningen på rapport om restaurangen och maten ni åt! :)
  Ha en fin dag!
  Kram kram
  //Lana

  SvaraRadera
 8. Åt ni ingen Haggis? ;-)

  Kram kram

  SvaraRadera
 9. Hur går det med näsan? stackare du är väl hemma från jobbet? kram på dig fina bloggpärla! kram Sofia

  SvaraRadera