Receptet är lånat av Leila Lindholm.
Leilas rosmarinkex
4 dl vetemjöl
150 g smör
100 g parmesanost
1 tsk salt
0.5 dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
2 msk rosmarin, torkad
150 g smör
100 g parmesanost
1 tsk salt
0.5 dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
2 msk rosmarin, torkad
Gör så här
Riv parmesanosten. Blanda sedan alla ingredienser förutom havssaltet och
hälften av rosmarinen i en bunke. Arbeta i maskin 6 minuter på låg hastighet,
eller knåda tills degen är fast.
Dela upp degen i två lika stora stycken. Forma degarna till två rullar. Rulla
degen i havssalt och rosmarin.
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg degarna i plastfolie och lägg dem i kylen
i 10 minuter. Ta ut och skiva kakorna i 0,5 cm tjocka kex. Lägg kexen på en
plåt och grädda dem i ca 10-15 minuter.
toppen att ha lite nyttigare alternativ hemma! Jag har ett väldigt sug just nu på kvällarna. kram Sofia
SvaraRaderaHopplös är jag och mitt kvällssug! Kram!
RaderaLåter mycket gott med ost och rosmarin! Kram
SvaraRaderaJa, det är en bra kombo! Kram!
RaderaHaha jag läste sexiga kex först ;-)
SvaraRaderaMan ser det man vill se, kära du! Kram!
RaderaHär proppar vi i oss nötter och grönsaker så det fullkomligt sprutar ur öronen på kvällarna, allt för att inte reta den där sockernerven:) Fast det känns oftast som att det inte är just socker som vi är sugna på, det är mer det där knapriga tugget som saknas och då är ju både nötter och kex perfekt!
SvaraRaderaKram på dej, Erika!
Nötter är en bra ersättning faktiskt. Om man inte smäcker på med för mkt ost. Kram till er!
RaderaHåller med Mårtenssons om att det är själva plocket jag är ute efter... Ett gäng sånadär kexiga kex funkar ju fint då!
SvaraRaderaPlock är det allra bästa. Och så kan man ta flera!
RaderaRosmarinkex spännande:)
SvaraRaderaOst och kex är kärlek det.
SvaraRaderaKex är roligt att baka själv...mmms å gott med goda ostar till :)
SvaraRaderaTack för recept!
Önskar dig en fin vinterhelg vännen.
Kram Lollo ★